Archivum (hónap): 2014 szeptember

6 településen elkészült az ivóvízminőség-javító projekt

A projekt célja a délborsodi települések – Négyes, Borsodivánka, Egerlövő, Tiszavalk és Tiszabábolna – valamint a Bükk hegység lábánál található Cserépváralja településen szolgáltatott ivóvíz minőségjavítása. 

A miskolci Görög Katolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium épületenergetikai fejlesztése!

A most záruló beruházás során a Kollégiumi épület teljes energetikai korszerűsítése valósult meg, melynek során megújult a fűtésrendszer, gazdaságos kazánok szolgáltatják a meleg vizet, valamint az épület külső hőszigetelésével együtt megtörtént a külső nyílászárók cseréje is. A projekt célja, hogy a most felújított épület mind épületfizikai, mind fűtési paraméterei megfeleljenek az előírt szabványoknak. A beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 16 013 666 Ft.

Energetikai fejlesztés a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskolában!

A hamarosan záruló beruházás megvalósításával megtörténik az iskola mindkét épületének energetikai korszerűsítése így járulva hozzá az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozásához. A projekt célja, hogy a most felújított épületek mind épületfizikai, mind fűtési paraméterei megfeleljenek az előírt szabványoknak. A beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 150 000 000 Ft.

Megvalósult a salgótarjáni Jó Pásztor Katolikus Óvoda épületenergetikai felújítása

A salgótarjáni Jó Pásztor Katolikus Óvoda 2014. január 15-én pályázatot nyújtott be az „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” c. pályázati kiírásra „Jó Pásztor Katolikus Óvoda épületenergetikai fejlesztése” címmel, KEOP-4.10.0/E/12-2014-0037 azonosító számmal. A pályázattal kapcsolatban 2014. március 24-én született pozitív támogatói döntés, amely alapján a óvoda 85%-os támogatottságú projektet valósított meg. 

Megújul a gyöngyösi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola!

A most megkezdődött beruházás keretén belül a gyöngyösi II: Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola felújításával és átépítésével a mindennapos testnevelés infrastrukturális és tárgyi feltételeinek fejlesztése valósul meg. Megvalósul az iskola energetikai korszerűsítése, akadálymentesítés is több mint 340 diák színvonalas oktatásának biztosítása céljából. A beruházást teljes egészében az Észak-Magyarországi Operatív programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 520 000 000 Ft.

Az edelényi Görög Katolikus Parókia energetikai fejlesztése!

A most záruló beruházás során a Parókia épület energetikai korszerűsítése valósult meg, melynek során megújult a fűtésrendszer, gazdaságos kazán szolgáltatja a melegvizet, valamint az energiahatékonyságot a falak belső szigetelése is javítja. A projekt célja, hogy a most felújított épület mind épületfizikai, mind fűtési paraméterei megfeleljenek az előírt szabványoknak. A beruházás 15%-át az Edelényi Görög Katolikus Egyházközség önerőből fizeti, a fennmaradó 8 373 643 Forintot az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 9 851 345 Ft.

Elkészült az új hulladékudvar bekötőútja

Új hulladékudvar épül a hatvani lakosok számára, melynek bekötőútja már el is készült, jelentette be mai sajtótájékoztatóján Horváth Richárd polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester és Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search