Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a KELL Alapítványnál!

A most záruló projekt célja, hogy az Alapítvány gyermekei jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 10 000 000 Ft.

A már 18 éve nemzetközi hatáskörrel működő közhasznú alapítvány fő célja a leukémiás, rákbeteg családok megsegítése, támogatása, a társadalom „egészséges” tagjaival a segítségnyújtás, empátia, tolerancia fontosságának megismertetése.

 A most záruló projekt keretében 5 fő területen egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok kerültek megszervezésre, mellyel az Alapítvány legfőbb célja, hogy intézményük gyermekei jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében.

Az 5 fő tématerület:

  • Egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek közt a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só és energia bevitel csökkentését.
  • A lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programok szervezése, melyek hangsúlyt fektetnek az energiaegyensúlyra (kivéve a technikai sportágakkal, extrém sportokkal, versenysporttal összefüggő programok)
  • Stressz kezelés
  • Életvezetési kompetenciák
  • Családi életre felkészítés

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok megvalósítását az Alapítvány a továbbiakban is az egészségfejlesztési ütemtervnek megfelelően folytatja, táborok szervezését, megtartását tervezi a későbbiekben is.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search