Komplex infrastruktúra fejlesztés valósult meg a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban!

A most záruló projekt során megújult a Sajóbábonyi Vegyipari Park úthálózata, korszerűbb lett az informatikai hálózat, a terület mindennapi működéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközök kerültek beszerzésre, valamint három új szolgáltatás kiépítésére, bevezetésére is sor került. A beruházás költségeinek 50 %-át a Vegyipari Park önerőből finanszírozta, a fennmaradó 400 000 000 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt összköltsége 800 000 000 Ft.

A majd két évtizede alapított, 200 hektár területen működő Vegyipari Park elsődleges célja, hogy széleskörű szolgáltatásokat nyújtson a már itt üzemelő, vagy betelepülni szándékozó cégek számára. A most záruló beruházás egyik eleme a saját tulajdonú úthálózat fejlesztése, teherporta szolgálat szervezése, hídmérleg, kamionparkoló és sofőrpihenő helyiség kialakítása. Szintén a beruházás keretén belül került sor az informatikai rendszer fejlesztésére, amely részben a kiépítésre kerülő teherporta-forgalom működését szolgálja, részben pedig összeköti korszerű optikai kábel hálózat rendszerrel a még ebbe a szolgáltatásba be nem vont vállalkozásokat. A Sajóbábonyi Vegyipari Park tulajdonában lévő, az utóbbi években használaton kívüli 488 négyzetméteres épület átalakításával, funkcióváltással oktató épület került kialakításra. A Vegyipari Park területén működő vállalkozások számára szakmailag magasan képzett munkaerő oktatása ebben az épületben fog megvalósulni. Beszerzésre kerültek még vagyonvédelmi (őrjárat-ellenőrző szett, alkoholszondák), valamint a terület karbantartásához szükséges eszközök (fűnyíró, fűkasza, láncfűrész, sövényvágó), melyek hozzájárulnak a nyújtott szolgáltatások színvonalának növeléséhez.

 A hamarosan befejeződő beruházás célkitűzései: a Vegyipari Park versenyképességének javítása, a betelepült vállalkozások és az üzemeltető közötti együttműködések infrastrukturális hátterének fejlesztése, a betelepülő külföldi vállalatok a magyar gazdaságba történő erőteljesebb integrációjának elősegítése a szolgáltatások komplexitása, megbízhatósága által, a foglalkoztatottság, hatékonyság, jövedelmezőség növelése.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search