Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a miskolci Szent Miklós Óvodában!

A most záruló pályázat célja, hogy az intézmény gyermekei jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 9 989 290 Ft.

A Szent Miklós Óvoda 1992-ben 18 gyermekkel nyitotta meg kapuját, majd az évek során folyamatosan növekedett a csoportok száma. 2005-ben Felsőzsolcán, 2009-ben pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház nyílt bölcsőde. Napjainkban 10 óvodai, 5 bölcsődei és 2 családi napközis csoporttal működik az intézmény, 170 óvodás, 52 bölcsődés és 14 családi napközis jár ide. A 3-7 éves korú gyermekek nevelése keresztény szellemben történik, a keresztény értékeket az óvónők úgy közvetítik, hogy az óvodás gyermekek érzelmileg és szociálisan gazdagodjanak, képességeik kibontakozzanak. Olyan élményekhez, tapasztalatokhoz juttatják őket, amely a későbbi életükre is hatással lehet.

A most záruló projekt keretén belül két fő tématerületen egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok lettek megszervezve melyek legfőbb célja, hogy az intézmény gyermekei jelentős életmódváltozáson, szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A megvalósított pályázat 2 fő tématerületet dolgozott fel:

  • Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek között a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só- és energia bevitel csökkentését
  • A rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős programok megvalósítása, melyek hangsúlyt helyeznek az energiaegyensúlyra, kivéve a technikai sportágakkal, extrém sportokkal, versenysporttal összefüggő programokat

 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search