Ingatlan fejlesztés a NABA-Trans Kft-nél!

A most záruló beruházás keretén belül a NABA-Trans Kft egy telephelyet vásárolt meg Szikszón, melyet a továbbiakban gabona és egyéb szemes termények tárolására hosszú távra bérbe fog adni. A beruházás költségeinek 10 %-át, a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 21 150 000 Forintból a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet 11 150 000 Forint visszatérítendő hitele, valamint az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert 10 000 000 Forint Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 23 500 000 Ft.

A 2003 év elején alakult vállalkozás tulajdonosai magánszemélyek, a cég árbevétele elsősorban préselt iszap szállításból és tároló bérbeadásból származik. A cég jövőbeli kilátásait jelentősen megalapozza a 2013. év elején kötött határozatlan idejű fuvarozási szerződés a térség két meghatározó szolgáltató cégével, melynek következtében jelentős árbevétel növekedést könyvelhettek el.

 A megvásárolt ingatlan korábban malomként funkcionált, az itt található silókban gabona eladási és tárolási tevékenység folyt. A területen 10 darab 78-81 m2-es alapterületű fém szerkezetű silók találhatóak melyek gabonatárolásra alkalmasak jelentős anyagmozgatási kapacitással és kiszolgáló létesítményekkel. A piacon jelenleg nem található hasonló léptékű siló együttes, tárolókapacitása összesen 6000 tonna, a 8 méteres magasság miatt a tárolási kapacitás mésfél szerese mintha sík csarnok lenne. Az ingatlanhoz tartozik még egy mázsaház, egy 350 mázsa teherbírású hídmérleg, valamint egy közel 200 m2-es alapterületű takarmányboltként üzemelő épület. Az ingatlan megvásárlását követően a tárolókat gabona és egyéb szemes takarmányok tárolására hosszú távra bérbe vette egy gabona feldolgozással foglalkozó cég. A bérbeadásból származó bevételnek köszönhetően stabilizálódik a cég pénzügyi helyzete melynek köszönhetően biztosítható a vállakozás piaci poziciójának megőrzése, a dolgozói létszám szinten tartása.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search