Gyakornoki program zárul Tamás János egyéni vállalkozónál!

A most záruló program keretén belül egy frissen végzett pályakezdő szakmunkást 9 hónapon keresztül mint gyakornokot alkalmazott Tamás János villanyszerelő mester, kinek a munkáját és szakmai fejlődését a vállalkozáson belül kirendelt mentor segítette, illetve támogatta. A program teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 1 988 028 Ft.

 Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll: az a törekvés vezérli a gazdaság- és társadalomfejlesztő programot, hogy tíz év alatt egymillió új és adózó munkahely jöjjön létre Magyarországon. A foglalkoztatási problémák valódi és tartós megoldásához a vállalkozókon keresztül vezet az út, tőlük várható a munkahelyteremtés. A gyakornoki program lényege jellemzően a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó (azaz új státusz betöltését eredményező) új foglalkoztatás támogatása kilenc hónapon keresztül járó teljes vagy részleges bér- és járuléktámogatással, a cégen belüli segítő mentor bérpótlékával és az új munkahely tárgyi feltételei kialakításának támogatásával. A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A program célja továbbá a duális szakképzés erősítése, a tanulószerződést kötő tanulók és vállalkozások támogatása, valamint közvetett cél a duális képzésben részt vevő vállalkozások számának növelése.

A most záruló program keretén belül Tamás János egyéni vállalkozó 1 fő gyakornok foglalkoztatását vállalta 9 hónapon keresztül, valamint a szükséges munkafeltételek biztosítása érdekében beszerzésre került 1 db falhoronymaró, 1 db ipari elszívó, 1db szintező lézer és 1 db vésőkalapács, melyek célja a gyakornoki program során végzett munka támogatása. A program ideje alatt egy szakképzett mentort is kijelölt a vállalkozás, aki az oktatáson kívül figyelemmel kísérte a gyakornok szakmai munkáját, fejlődését.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search