Technológiai bővítés és a logisztikai háttér fejlesztése a STAR-PLUS Kft-nél!

A már megkezdődött beruházás keretében, új gyártási technológia bevezetésén kívül szükséges infrastrukturális háttér biztosítása és a termelő eszközök beszerzése valósul meg a cég miskolci telephelyén. A beruházás költségeinek 50%-át a STAR-PLUS Kft. önerőből finanszírozza, a fennmaradó 500 000 000 Forintot az Új Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt tervezett összköltsége 1 000 000 000 Ft.

Az 1990-ben alapított vállalkozás fő profilja kerti bútorok és háztartási cikkek gyártása volt. Meghatározó belföldi piaci részesedésüket (közel 30 %-os) illetve jelentős exportpiaci sikereiket köszönhetik a jól átgondolt marketing és értékesítési stratégiának, célzott promóciós akcióknak, illetve az azonos profilú vállalatok cégbe történő jól időzített beolvasztásának. 2012-ben lehetőséget kapott a cég, hogy 3-4 komponensű termékek gyártásába való bekacsolásával együttműködésüket partnereikkel tovább bővítsék. Mivel a STAR-PLUS Kft. eddigi tevékenységében ilyen típusú fröccsöntést nem végeztek, a cégnél sem az eszközpark, sem a szükséges ismeretek nem álltak rendelkezésre.

 A beruházó a berendezések, telepítéséhez, beüzemeléséhez, próbaüzeméhez megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, de a folyamatos gyártás esetére a raktározási kapacitásaikat bővíteni kell. A projekt keretén belül megépítésre kerül 10.000 négyzetméteres raktárcsarnok raktárvezetői tartózkodóval, szociális blokkal, melyhez 2 db kamion beálló, aszfaltozott rakodó terület és beálló kerül kialakításra. A beruházás során lesznek beszerezve a gyártáshoz szükséges fröccsöntő géprendszerek, a szerszámok gyártásához, karbantartásához, javításához szükséges géppark, valamint ezen termelő eszközöket kiszolgáló létesítmények, berendezések.

 A projekt keretén belül valósulnak meg az új technológia bevezetéséhez szükséges személyi képzések. A cég alkalmazottai közül alakult 6 fős csapat végezi el a próbaüzemi termékek kiválasztását, honosítását, fröccsöntési próbákat, anyagtípus próbákat, végleges típusok kiválasztását, a termékek bevizsgálását, minősítését, elfogadtatását a megrendelővel, a gyártási dokumentáció elkészítését. A beruházás alatt valósul meg a projekthez kapcsolódó kutatás-fejlesztés tevékenység, melynek során megtörténik az új termékek gyártásba illesztése, eddig nem alkalmazott logisztikai rendszer bevezetése.


Powered by WordPress | Designed by: Email Search