EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KORSZERŰSÍTÉSE KISTOKAJBAN!

A most megvalósult beruházás célja Kistokaj Községben egészségügyi alapellátást végző intézmények összevonása, a szolgáltatóknak helyet adó épületek energetikai és gépészeti korszerűsítése, akadálymentesítése. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 57 160 479 Ft.

 Kistokaj gazdasági és társadalmi szempontból is fejlődő község, az elmúlt tíz évben a születések száma növekvő tendenciát mutat, az ide költöző családoknak köszönhetően felnőtt lakosainak száma folyamatosan növekszik. Az egészségügyi alapellátás két külön helyszínen, leromlott műszaki állapotú épületekben történtek, az épületek hő technikai szempontból elavultak, fenntartásuk költséges volt, valamint nem feleltek meg az akadálymentesítési követelményeknek. Ugyancsak gondot jelentett az alapellátásban használt eszközök elhasználódott, elavult állapota. A most záruló beruházás keretén belül az orvosi rendelőként és védőnői tanácsadóként funkcionáló épület került korszerűsítésre. Az ugyancsak itt található posta és könyvtár más, Önkormányzati ingatlanokban kapott helyet, az így megüresedett épületben fogorvosi rendelő és gyógyszertár lett kialakítva. Jelen pályázat keretén belül megtörtént:

  • Épületek felújítása, energetikai és gépészeti korszerűsítése, akadálymentesítése,
  • működésképtelen orvosi eszközök, defibrillátor cseréje,
  • mobil informatikai eszközök beszerzése a fogorvos és a védőnő számára,
  • kartonozó szekrény és várótermi székek beszerzése.

 Az intézmények központosításával a fenntarthatóság és a szolgáltatások elérhetősége javul, így lehetővé téve a lakosság számára a modern, minőségi alapellátáshoz történő egyenlő esélyű hozzáférést. Beszerzett korszerű eszközökkel a szűrővizsgálatok elérhetősége lesz biztosítva, a defibrillátor birtokában az azonnali életmentő beavatkozások helyi elvégzésére is lehetőség nyílik.

Építkezés képei

 

Projekt adatai:

Kedvezményezett: Kistokaj Község Önkormányzata

Pályázat címe: Egészségügyi alapellátás korszerűsítése Kistokaj Községben

Pályázat azonosító száma: ÉMOP: 4.1.1/A-12-2013-0026

Támogatás összege: 57.160.479 Ft.

Támogatás intenzitása: 100%

Powered by WordPress | Designed by: Email Search