Európai Uniós támogatással indul Szabó Tamás vállalkozása!

A most záruló projekt keretén belül irodai bútorok, számítógépek, nyomtatók, valamint azok működtetéséhez szükséges tonerek és papír lett beszerezve Szabó Tamás fiatal közgazdász induló egyéni vállalkozása munkafeltételeinek biztosítása céljából A beruházás 10 %-át a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 3 millió forintot az Európai Unió és Magyarország kormánya által közösen biztosított támogatás fedezi. A projekt összköltsége 3,33 millió forint.

 Az Európai Uniós támogatások középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll: az a törekvés vezérli a gazdaság- és társadalomfejlesztő programot, hogy tíz év alatt egymillió új és adózó munkahely jöjjön létre Magyarországon. A fiatalok az egyik, a válság által leginkább érintett csoport, akikre kiemelt figyelmet kell fordítani. A gazdasági fellendülés beindulását követően a munkaerő-piaci aktivitás növelése, a foglalkoztatási potenciál teljes kihasználása érdekében különösen fontos a fiatalok és pályakezdők munkaerő-piaci részvételének növelése, nem utolsósorban a kedvezőtlen demográfiai változások és a gazdasági szükségletekre reagáló új készségigények megjelenése miatt. A pályakezdők és fiatalok vállalkozó kedvének növelése, az ezzel kapcsolatos kompetenciák elsajátításának támogatása komoly lökést adhat az új generáció gazdasági aktivitásának növeléséhez, illetve közvetve hozzájárulhat a fiatalok gazdasági szerepvállalásának javításához. A vállalkozói aktivitás ösztönzése, új vállalkozások létrejöttének támogatása elengedhetetlen része a gazdaság fejlesztésének, a foglalkoztatás növelésének. Ennek hatékony eszköze az induló vállalkozások támogatásának erősítése a fiatal pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatásával. A pályázat keretén belül beszerzésre kerültek:

  • Irodabútorok, irodai berendezések,
  • 1 db asztali számítógép,
  • 1 db laptop
  • 1 db nyomtató
  • nyomtatópapírok, festék tonerek a nyomtatóhoz

 A most záruló pályázatnak köszönhetően jól használható önálló irodát alakíthatott ki a vállalkozás, a beszerzett eszközök lehetővé teszik a hatékony munkavégzést, melynek köszönhetően nagyobb az esély arra, hogy Szabó Tamás sikeresen bekapcsolódjon a gazdaság vérkeringésébe.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search