Technológiai bővítés és logisztikai háttér fejlesztése a Star-Plus Kft-nél!

A most záruló beruházás keretében, új gyártási technológia bevezetésén kívül szükséges infrastrukturális háttér biztosítása és a termelő eszközök beszerzése valósult meg a cég miskolci telephelyén. A beruházás költségeinek 50%-át a STAR-PLUS Kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 500 millió forintot az Új Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt összköltsége 1 000 millió Ft.

 Az 1990-ben alapított vállalkozás fő profilja kerti bútorok és háztartási cikkek gyártása volt. Meghatározó belföldi piaci részesedésüket (közel 30 %-os) illetve jelentős exportpiaci sikereiket köszönhetik a jól átgondolt marketing és értékesítési stratégiának, célzott promóciós akcióknak, illetve az azonos profilú vállalatok cégbe történő jól időzített beolvasztásának. 2012-ben lehetőséget kapott a cég, hogy 3-4 komponensű termékek gyártásába való bekacsolásával együttműködésüket partnereikkel tovább bővítsék. Mivel a STAR-PLUS Kft. eddigi tevékenységében ilyen típusú fröccsöntést nem végeztek, a cégnél sem az eszközpark, sem a szükséges ismeretek nem álltak rendelkezésre.

A beruházó a berendezések, telepítéséhez, beüzemeléséhez, próbaüzeméhez megfelelő infrastruktúrával rendelkezett, de a folyamatos gyártás esetére a raktározási kapacitásaikat bővíteni kellett. A projekt keretén belül megépítésre került 10 000 négyzetméteres raktárcsarnok raktárvezetői tartózkodóval, szociális blokkal, melyhez 2 db kamion beálló, aszfaltozott rakodó terület és beálló került kialakításra. A beruházás során lettek beszerezve a gyártáshoz szükséges fröccsöntő géprendszerek, a szerszámok gyártásához, karbantartásához, javításához szükséges géppark, valamint ezen termelő eszközöket kiszolgáló létesítmények, berendezések.

A projekt keretén belül valósultak meg az új technológia bevezetéséhez szükséges személyi képzések. A cég alkalmazottai közül alakult 6 fős csapat végezi el a próbaüzemi termékek kiválasztását, honosítását, fröccsöntési próbákat, anyagtípus próbákat, végleges típusok kiválasztását, a termékek bevizsgálását, minősítését, elfogadtatását a megrendelővel, a gyártási dokumentáció elkészítését. A beruházás alatt valósult meg a projekthez kapcsolódó kutatás-fejlesztés tevékenység, melynek során megtörtént az új termékek gyártásba illesztése, eddig nem alkalmazott logisztikai rendszer bevezetése.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search