Polibet Kft. új telephelyének létrehozása Vásárosnaményban!

A most záruló építkezés célja barnamezős beruházás keretén belül a Polibet Kft. új telephelyének kialakítása a vásárosnaményi volt üveggyár területén belül, termelési profil és technológia megváltoztatásával. A beruházás költségeinek 30 %-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 92,76 millió forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt  összköltsége 132,51 millió forint.

 A Polibet Kft. 2001. áprilisban alakult, Kistokaj székhellyel, fő tevékenysége bútor és egyéb háztartási cikk kereskedelme volt. 2012.12.21-én tulajdonosváltás következett be, így 100%-os tulajdonrész birtokában megvalósulhatott a cég kizárólagos irányítása. A korábbi székhely megszüntetésre került, a vállalkozás új székhelyen új tevékenységbe kezdett, amelyhez Európai Uniós  támogatás segítségével létesített új telephelyet.

A most befejeződő projekt tárgya a vásárosnaményi telephely átalakítása, a terület funkcióváltása, a termelési profil és technológia megváltoztatása. A területen korábban üveggyár üzemelt, azonban a gazdasági válság körülményei között a vállalkozás nem tudott fennmaradni, az üzemet felszámolták. Az üveggyár régi, elhasználódott és elavult gyártócsarnokait a projekt keretében tette alkalmassá a Polibet Kft. a fafeldolgozó technológia befogadására, kialakítva a megfelelő termelő és szolgáltató tereket, irodákat, a hiányzó alapinfrastruktúrát.

Fejlesztések:

  • Műhelyépület átalakítása, korszerűsítése
  • Irodaépület átalakítása, korszerűsítése
  • Alapinfrastruktúra fejlesztések (út, parkoló, térvilágítás kiépítése, felújítása)
  • Napelemes rendszer beszerzése kiépítése

 A most megvalósult barnamezős beruházás eredményeképpen modern, gazdaságosan fenntartható gyártóüzem került kialakításra, termelés beindításával új munkahelyek jöttek létre Vásárosnamény vonzáskörzetében.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search