Új diáktábor épült Sarudon!

A most záruló beruházás keretében iskolás fiatalok számára új, katolikus szellemiségű turisztikai szálláshely épült, mely 30 fő egyidejű befogadására alkalmas. A beruházás költségeit teljes egészében az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból nyert támogatás fedezi, a projekt összköltsége 19 683 371 Ft.

 A térség turisztikailag frekventált, vonzó célterület. A Tisza-tó egész térségében a turizmus a gazdaság húzóágazata, adottságai a turisztikai kereslet legújabb irányaihoz kapcsolódnak. A Tisza tó mellet található Sarud Községben 2 ifjúsági szálláshely üzemelt, azonban egyik létesítmény sem volt kifejezetten egyházi szellemiségű. Az egyházi intézmények számára fontos a katolikus környezet a szabadidő hasznos eltöltésekor is, amelyhez megfelelő környezetet biztosít a hamarosan átadásra kerülő szálláshely. A most záruló projekt keretén belül 30 férőhelyes egyházi ifjúsági szálláshely került kialakításra Sarud községben. A beruházás alapvető célja a katolikus szellemiségű iskolás fiatalok számára csoportos táborozásra alkalmas épület létrehozása, amely megfelel a B kategóriás ifjúsági szálláshely szabvány előírásainak.

A szálláshely programkínálata a helyi adottságokra épül, része lesz vízi turizmus, ökoturizmus, aktív turizmus. A programok megvalósításában együttműködő partneri ak ki az alábbi szervezetekkel:

  • Egri Főegyházmegye,
  • Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület,
  • Sar-Ker Mega Kft.,
  • Tisza-tavi Ökocentrum,

valamint tagsági igazolással rendelkeznek egy Tisza-tó térségi turisztikai egyesületben.

A most megvalósuló fejlesztés a vallási turizmus térségbe irányításához is hozzájárul, amely növeli a helyi vallási emlékek látogatottságát, hozzájárul a térségi programkínálat komplexitásához, az egyre népszerűbb vallási és zarándok turizmust képes kiszolgálni, amellyel a térségben hiányt pótol.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search