Kapacitásbővítés a mezőkövesdi Rozetta Coop Kft-nél!

Meglévő épület felújításával, új épület építésével, valamint speciális eszközök és gépek beszerzésével zárul a Rozetta Coop Kft. termelési kapacitásának fejlesztését célzó beruházása. A most megvalósuló beruházásnak köszönhetően a nagyobb termelési kapacitás mellett magasabb gyártási színvonalon tudja majd kiszolgálni meglévő és új ügyfeleit a vállalkozás. A beruházás költségeink 50%-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 32,51 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 65,01 millió forint.

 A Rozetta-Coop Kft-t 1992-ben hozta létre a Mezőkövesdi Szövetkezeti Zrt. valamint 4 magánszemély azzal a céllal, hogy sütő és cukrászipari termékeket állítson elő. Az eltelt több mint 23 évben vállalkozásból egy megbízható, megfelelő minőséget képviselő kép alakult ki a megrendelőik körében. Termékeiket több mint 20 településen értékesítik, élelmiszerboltok, intézmények, és iskolák részére egyaránt. A beruházás megkezdése előtt a cég elérte a teljes kapacitását, ezért, sok esetben potenciális megrendeléseket kellett visszautasítaniuk, mely eredményeképpen a lehetséges bevételtől való elesés mellett, a visszautasított megrendelőket is elveszítették. Ez rontotta a vállalkozás megítélését, veszélyeztetheti a piaci helyzetét, valamint a munkahely megtartó képességét. A most záruló program keretén belül a Rozetta-Coop Kft. eredeti épületének felújítása, valamint egy új épület építése valósult meg. Ezen infrastrukturális beruházások elengedhetetlenek a beszerzendő eszközök megfelelő telepítéséhez, a növekvő kapacitások befogadásához, valamint a növekvő munkaerő elhelyezéséhez. A projekt keretében beszerzésre került kenyérszeletelő gép, vízhűtő berendezés, spiráldagasztó kivehető csészével (valamint kapcsolódó csészék), spiráldagasztó fix csészével, kúpos gömbölyítő, tészta nyújtógép, manuális hexagonal gép, zsemle osztó-gömbölyítő, kelesztő kamra, ciklotermikus etázskemence, csokoládé-temperáló, párátlanító berendezés, légtechnikai berendezés. A beruházás során beszerzett eszközök és a kialakított új épület hozzájárul a Rozetta Coop Kft. termelési kapacitásának növeléséhez, segíti a piaci helyzetük megerősítését, és megalapozza a cég további fejlesztési elképzeléseinek lehetőségét. A most megvalósuló projekt eredményeképpen magasabb színvonalú, a higiéniai előírásoknak teljes mértékben megfelelő termelési és munkahelyi környezet jön létre, nő a vállalkozás gazdasági stabilitása és ezáltal munkahely megtartó képessége, a megnövekedett kapacitás kiszolgálása érdekében 4 fő új munkaerő felvételére kerül sor.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search