Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola sport és oktatási célú fejlesztése!

A most induló beruházás célja a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, tornaterem építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 637,70 millió forint.

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában lévő Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola idén ünnepli fennállásának 95. évfordulóját. Az iskola pedagógiai programja szerint 6 ill. 4 osztályos, és érettségi utáni szakképzési rendben fogadja a diákokat. Az iskola a legutóbbi tanévet 626 diákkal kezdte meg, az aktuális tanévben 22 osztály indult. Az intézmény működési helyszínének problémái, amelyek a projekt-tervet generálták: A mindennapos testnevelés megszervezéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő infrastruktúrával és kiszolgáló helyiségekkel, szaktanteremmel. A melegítőkonyha eszközállománya hiányos, a sportudvar a régi technológiával készült aszfaltborítású, a mai kor követelményeinek már nem felel meg. Az oktatási eszközpark szintén frissítésre, korszerűsítésre szorul. A most kezdődő projekt célja a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, tornaterem építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével, a minőségi és befogadó oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

A beruházás során a meglévő, statikailag elégtelen tornaterem részleges visszabontásával új, 2 szintes, 3 teljes értékű helyiséges tornatermi szárny épül, amelyben helyet foglal egy 15x30m méretű féltornaterem, egy gyógytestnevelési/erőnléti terem és egy tornaszoba, amelyben tánc és sni (azaz sajátos nevelési igényű) különfoglalkozások tarthatók, valamint kialakításra kerülnek a szükséges számú és méretű kiszolgáló helyiségek is. A projekt másik fő eleme az eszközbeszerzés, oktatási, sport, ikt (azaz információs és kommunikációs technológiák) és konyhai eszközpark korszerűsítése, bútorok beszerzése. A pályázat során megvalósul az oktatási épületek energiahatékonysági fejlesztése megújuló energiaforrással kombinálva (napcellás rendszer telepítése).

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search