A Miskolci Egyházmegye fenntartásában lévő gyermekotthonok külsö felújítása, akadálymentesítése!

A most induló projekt célja az egészséges, biztonságos, egyenlően hozzáférhető és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, cél a műszakilag és esztétikailag elavult épületek külső felújítása, a takarékos üzemeltetés kialakítása. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 248,00 millió forint.

 A gyermekotthonokat üzemeltető Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény 2013. évben került egyházi fenntartásba. Belső egyházi jogi személyként önállóan működő és gazdálkodó intézmény; a Miskolci Egyházmegye szervezeti egysége. Tevékenységei: Gyermekotthoni ellátás, speciális, különleges gyermekotthoni ellátás, utógondozói ellátás, nevelőszülői hálózat szervezése, fenntartása, nevelőszülőknél elhelyezettek ellátása, egyházi tevékenység. Működési területe Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közigazgatási területére terjed ki. Alaptevékenysége a gyermekvédelmi szakellátás, amelynek keretében biztosítja az ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek, fiatal felnőttek otthont nyújtó ellátását, különleges, speciális szükségletű gyerekek integrált elhelyezését, a fiatal felnőttek további utógondozói ellátását.

Az intézmény 6 településen működtet összesen 11 lakásotthont kiskorú gyermekek számára. Az épületek nyílászáróinak cseréjére, egyes helyeken tető héjazat cserére, külső homlokzati hőszigetelésre, és minden esetben akadálymentesítésre van szükség a modern, mindenki számára egyenlően elérhető és fenntartható szolgáltatás nyújtás érdekében. A projekt keretén belül Meggyaszón 4, Garadnán, Novajidrányban, Abaújszántón és Abaújkéren 1-1, Hernádvécsén 3 lakásotthon és a Rózsakert Otthonhoz tartozó központi iroda épület külső felújítása, akadálymentesítése valósul meg. A projekt célja az egészséges, biztonságos, egyenlően hozzáférhető és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, cél a műszakilag és esztétikailag elavult épületek külső felújítása, a takarékos üzemeltetés kialakítása. A terv szerint 2019.05.01-ig megvalósuló pályázat nemcsak az intézményekben lakó gyermekek és ott dolgozó szakmai személyzet számára teremt a mai kor elvárásainak megfelelő modern környezetet, hanem az épületek külső felújításával a településképet is javítja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search