Új templom építése Dömsödön

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósítja meg a „Dömsöd új templom építése” című projektcélt. A projekt megkezdésének időpontja 2018. szeptember 11. zárásának várható dátuma 2019. október 16. Az új templom építésére a régi helyén, a Dömsöd központjában található Szabadság utca 77. szám alatt kerül sor.

Dömsödön 1928-ban szentelték fel a jelenleg meglévő, neogótikus stílusú, torony nélküli templomot. A templom azonban jelenleg sem méretében, sem szerkezetében, sem technikailag ne tudja már kiszolgálni az egyházközség pezsgő hitéleti és közösségi életét. Szerkezetileg olyan rossz állapotban van, hogy elbontása vált szükséges. Ebből kifolyólag igény jelentkezett egy új, a kor követelményein túl a hitélet elmélyítését is segítő templom kialakítására.

Az új templom egy 100 fő befogadására alkalmas templomteret, egy a közösségi hitélet folytatására és hitoktatásra alkalmas közösségi teret teakonyhával, a templomhoz kapcsolódó sekrestyét, egy külön bejárattal bíró plébánia irodát, és egy női, férfi WC blokkot, valamint egy akadálymentes WC-t fog tartalmazni.

Az új templom tornyában méltó helyet kap a közel száz éve az udvari haranglábról misére hívó harang is.

Az építőipari kivitelezési tevékenységet a Globo Menedzsment Kft. végzi. A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 400.000.000 forinttal támogatja.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search