Elkészült a Molnár-szigeti volt napközis tábor és környezetének továbbfejlesztésének III. üteme

A projekt célja Soroksár városképének javítása, az épített, és természeti környezet összhangban történő megújítása, a helyi kulturális értékeken keresztül a helyi identitás erősítése, és a kerület vonzerejének és lakosságmegtartó képességének növelése, valamint a környezeti értékek védelme.

Az önkormányzati tulajdonú egykori ifjúsági tábor területe kiváló lehetőségekkel rendelkezik, és a városközponttal való kapcsolata is rendkívül kedvező, elsősorban a Hősök teréről a Molnár sziget irányába lefutó lépcsőnek, és a Meder utcánál lévő hídnak köszönhetően.

A fejlesztés komplexen kívánta megújítani a Molnár-sziget déli részén található volt napközis tábor területét, annak környezetét. A projekt olyan köztérfejlesztést valósított meg, mely fenntartható, innovatív módon, kapcsolja össze a városi területeket a zöldövezeti, kikapcsolódást és a helyi értékeket közvetítő köztérrel, mely a helyi társadalmi kohéziót dinamikusan, ökologikus szemlélettel és a helyi kultúra erősítésével kívánja fejleszteni.

A beruházás több, egymást erősítő projektelemből állt, melyek révén az eddig részben használaton kívüli, részlegesen elszlömösödött egykori tábor területe új funkcióval, kulturális és közösségi térként funkcionál.

Ennek jegyében a Molnár-szigeten az alábbi műszaki beavatkozások kerültek megvalósításra:

A1) Közterületek közlekedési felületeinek megújítása a kapcsolódó bontási munkákkal:

  • Szolárlámpa telepítése a mosdóhoz (2 db)
  • Kerékpártartók telepítése (4 férőhelyes)

A2) Közterületek tájépítészeti elemeinek megújítása a kapcsolódó bontási munkákkal:

  • Közterületi védőkerítés cseréje (210+205 m)
  • Zöldfelület rehabilitáció a kerítés mentén

A3) Közterülethez kapcsolódó épületek, épületrészek és helyiségek teljes vagy részleges felújítása, bontása, építés:

  • Kert rehabilitáció és öntöző rendszer a tábor területén
  • Futópálya építése (550 m2)
  • Mosdó építése

A projekt Budapest Főváros Önkormányzat támogatásával valósult meg, a támogatás összege 100 millió forint. A projekthez Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata további 65 millió saját forrást biztosított.

A megvalósítás ideje: 2018.07.16 – 2019.05.10.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search