Megvalósult a Tiszacsermely község csapadékvíz elvezetése projekt

Elkészült a „Tiszacsermely község csapadékvíz elvezetése” című, TOP-2.1.3-15-BO1-2016-00025 azonosítószámú projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege 69,68 millió forint. A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A projekt megvalósulási helyszíne Tiszacsermely település, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Cigándi járásban található. A projekt keretében az alábbi tevékenységek megvalósítása történt meg: a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése, rekonstrukciója a csapadékvíz-gazdálkodás céljainak figyelembe vételével, a belterületet veszélyeztető vízfolyások lokális vízkár elhárítási fejlesztései (belterületen áthúzódó vízfolyások és csatornák, valamint a belterületről elvezetett csapadékvizeket befogadó vízfolyások és belvízelvezető csatornák fejlesztése), valamint a belterület védelmét szolgáló csapadékvíz elvezető rendszerek lokális fejlesztése, rekonstrukciója.

Tervezett csapadékvíz-elvezető csatornák:

  • A Rákóczi utcában kétoldali burkolt árok TB30/50/40 burkolóelemből, kapubejárók Ø40 cm-es csőből, kétoldali szárnyfallal lezárva. A Rákóczi utcai csatorna hossza 660 méter.
  • A Kossuth utca legkritikusabb szakaszának csapadékvíz-elvezetése 490 méter hosszban, 310 méter burkolt árok TB30/50/40 burkolóelemből, kapubejárók Ø40 cm-es csőből, kétoldali szárnyfallal lezárva, valamint 180 méter földárok.
  • A befogadó csatorna mederszelvényének bővítése 460 méter hosszan, útalatti áteresz tisztításával.

A projekt megvalósításával Tiszacsermely települési környezetvédelmi infrastrukturális fejlesztése eredményeként – a belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztésével – növekedett a környezetbiztonság, javult a környezeti állapot, és jelentősen csökkent a vízkár veszélyeztetettség. A projekt hozzájárult a felszíni vizek minőségének javulásához és a további környezeti káresemények megelőzéséhez.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search