Elkészült az új templom Dömsödön

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósította meg a „Dömsöd új templom építése” című projektet. A projekt megkezdésének időpontja 2018. szeptember 11. zárásának időpontja 2019. november 29.

Az új templom építésére a régi helyén, a Dömsöd központjában található Szabadság utca 77. szám alatt került sor.
Dömsödön 1928-ban szentelték fel a korábbi, neogótikus stílusú, torony nélküli templomot. A templom azonban sem méretében, sem szerkezetében, sem technikailag ne tudta kiszolgálni az egyházközség pezsgő hitéleti és közösségi életét. Szerkezetileg olyan rossz állapotban volt, hogy elbontása elkerülhetetlenné vált. Ebből kifolyólag igény jelentkezett egy új, a kor követelményein túl a hitélet elmélyítését is segítő templom kialakítására.

Az új templom egy 100 fő befogadására alkalmas templomteret, egy a közösségi hitélet folytatására és hitoktatásra alkalmas közösségi teret teakonyhával, a templomhoz kapcsolódó sekrestyét, és egy külön bejárattal bíró plébánia irodát, valamint egy női, férfi és egy akadálymentesített mosdót tartalmaz. Az új templom tornyában méltó helyet kapnak a közel száz éve az udvari haranglábról misére hívó harangok is.

Az építőipari kivitelezési tevékenységet a Globo Menedzsment Kft. végezte. A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 452.417.236 forinttal támogatta.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search