Pitypalatty Völgyi Református Körzeti Általános Iskola energetikai fejlesztése Parasznyán!

A most záruló beruházás keretén belül a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 34,06 millió forint.

 A napokban záruló beruházás keretén belül a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése valósult meg, a projekt célja az energiahatékonyság, energiatakarékosság és az ezen keresztül elérhető környezettudatos működés fenntartása volt. Az iskola energetikai adottságai rossznak mondhatóak voltak, az épület üzemeltetése magas költségekkel járt, ami egyre nagyobb terhet rótt az intézményt fenntartó Parasznya Község Önkormányzatára. A beruházás további célkitűzése volt, hogy az itt felnövekvő generáció számára, az intézménynek is példát kell mutatni az energiatakarékosságra és az épület üzemeltetésére vonatkozó korszerű technológiák felhasználására. A pályázat során megvalósult a külső határoló szerkezetek korszerűsítése, ezen belül is a régi fa nyílászárók cseréje, a régi acél függönyfal és bejárat cseréje, valamint padlásfödém utólagos hőszigetelése. Megtörtént a radiátorok termo szelepekkel való felszerelése a helyiségenkénti szabályozhatóság érdekében, valamint a tetőre egy 13,25 kWp névleges teljesítménnyel rendelkező napelem rendszer került telepítésre. A beruházás során mind külső megjelenésében, mind energiahatékonyság tekintetében korszerűsödtek az érintett épületek, fenntartásuk csökkenő energia felhasználással és csökkenő üvegházhatású gázok kibocsátásával jár. A most megvalósult projekt eredményeként javul a település környezeti biztonsága, népességmegtartó ereje, bővülnek a település és környezete természeti és kulturális örökségértéke megőrzésének és fenntartható hasznosításának lehetőségei.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search