A Sajóbábony Vegyipari Parkba vezető út felújítása, mosoda és varroda kialakítása!

A most induló beruházás célja a Sajóbábonyi Vegyipari Parkba vezető önkormányzati tulajdonú út felújítása, mosodának helyet adó épület felújítása, valamint mosodai technológia beszerzése. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 215,15 millió forint.

 A most induló projekt célja az ipari parkba vezető önkormányzati út felújítása, a jelenlegi balesetveszélyes és túlterhelt út megerősítése a közlekedésbiztonság érdekében, valamint egy jelenleg használaton kívüli épület felújítása, korszerűsítése és a nonprofit alapú mosodai szolgáltatás üzemeltetése.

A Sajóbábonyi Vegyipari Parkba vezető önkormányzati tulajdonú út rendkívül rossz állapotú, a nagy teher-, és személygépjármű forgalmat jelenleg már nagyon nehezen tudja kiszolgálni. Sajóbábony Város Önkormányzata gazdaságát és az ott élők életminőségét jelentősen meghatározza a Sajóbábonyi Vegyipari Park működése, ezért halaszhatatlanná vált a sokszor életveszélyes gödrök, kátyúk kijavítása, mely segíteni fogja az itt működő, illetve a befektetni szándékozó vállalkozások működését, elősegíti a park betelepítettségének növelését.

A projekt másik fontos eleme egy jelenleg használaton kívül álló épület felújítása, korszerűsítése és a nonprofit alapú mosodai szolgáltatás üzemeltetése. A használt, szennyezett munkaruhák tisztítása szinte minden vállalkozásnak az ipari parkban problémát okoz. Jelenleg más településekről érkező cégek szállítják el a munkaruhákat tisztításra, amely jelentős költséget ró a vállalkozások számára. Az ipari parkon belüli mosoda és varroda kialakítása régóta felmerült igényt elégít ki, és emellett egy leromlott állapotú önkormányzati tulajdonú épület kerül hasznosításra. Jelen pályázaton belül Önkormányzati tulajdonban álló épület felújítása, korszerűsítése és mosodai technológia beszerzése valósul meg. A mosodának helyet adó épület hőenergia-igényét 60%-ban napkollektoros rendszer fogja kiszolgálni, az épület tetőszerkezete alkalmas arra, hogy a későbbiekben napelemek kerüljenek telepítésre a villamos energia kiváltására alkalmas megújuló energia hasznosítással. A mosodai szolgáltatás beindításával az önkormányzat hosszú távú megoldást biztosít a régóta felmerült problémára, miközben állandó munkahelyet biztosít a lakosság, illetve időszakosan közmunkaprogramban résztvevők számára (varrodai feladatok).

Az ipari parkba vezető önkormányzati út felújításával az ott működő, vállalkozások feltételei javulnak, versenyképességük, valamint a közlekedés biztonság is növekszik. A mosodai szolgáltatás nonprofit alapon való működtetése az ipari parkban elérhető számos szolgáltatás csomagot teszi komplexebbé.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search