Megújuló energia felhasználás növelése a NORD TENDER Kft. telephelyén!

A hamarosan záruló projekt keretén belül 34 db napelem telepítése valósult meg a „NORD TENDER” Kft Miskolc, Kossuth Lajos utcai telephelyén. A beruházás 45%-át a vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 2,37 millió forintot a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 4,3 millió forint.

 A most záruló fejlesztés célja a „NORD TENDER” Pénzügyi, Befektetési Tanácsadó Kft. Miskolci (Kossuth Lajos utca 10.) telephelyén a megújuló energia felhasználás növelése. Ennek érdekében egy 11 kW-os napelemes rendszer telepítése valósult meg telephelyük tetőszerkezetére. Az épület egy társasházi ingatlan melynek egyik része van a „Nord Tender” Kft tulajdonában, ez az épületrész irodaként funkcionál. Itt az általuk végzett, többségében adminisztrációs munkához elengedhetetlen számítástechnikai és irodatechnikai eszközök használatával a villamos energia fogyasztásuk magas. Ehhez társul még a gépkocsi parkuk cseréje, ahol is a fosszilis üzemanyagot használó gépjárműveik helyett új elektromos autók lettek beszerezve. Ezek töltése szintén a telephely hálózatáról kell megoldani a napi munkavégzés ideje alatt. Az energetikusok által számított és villanyszámlákkal igazolt villamos energia igényük kielégítésére jelen pályázat keretén belül egy 11 kW-os napelemes rendszer telepítése valósult meg, figyelembe véve a belvárosi ingatlanokra vonatkozó előírásokat (utcafrontra nem telepíthetőek a napelemek) és az épület adottságait. A fejlesztés során 34 db 325 W-os napelem modul került az épület tetőszerkezetére, melyhez 1 db 6 kW-os és 1 db 5 kW-os inverter modult kellett telepíteniük. A most záruló projekt megvalósításával és üzemeltetésével vállalkozás fenntartási költségeit és az általuk felhasznált villamos energia felvásárlás mennyiségét fogják csökkenteni. Az Európai Uniós támogatásból megvalósult beruházás eredményeképpen iroda épületük környezeti terhelése csökken, nő a felhasznált megújuló energia felhasználásuk ezzel is hozzájárulva egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search