Komplex épületenergetikai fejlesztés Olaszliszkán!

A most záruló projekt során Olaszliszka Község tulajdonában álló Polgármesteri Hivatal, Kerekerdő Óvoda, Orvosi Rendelő, Általános Iskola, Tornacsarnok energetikai korszerűsítése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 67,47 millió forint.

 A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez. Az intézkedés átfogó célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése.

A most záruló beruházás során Olaszliszka Község Önkormányzatának tulajdonában álló, összesen 5 db önálló energetikai rendszerrel rendelkező épület energetikai korszerűsítése valósult meg:

  • Polgármesteri hivatal,
  • Kerekerdő Óvoda,
  • Orvosi rendelő,
  • Általános Iskola,
  • Tornacsarnok.

 A pályázat keretén belül az Általános Iskola és a Tornacsarnok külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos homlokzati és födém hőszigetelés), fűtési, használati melegvíz rendszerek korszerűsítése valósult meg, valamint az összes projekben érintett épületen napelemes rendszerek telepítésével lett biztosítva a megújuló energia használata, a környezetterhelés csökkentése.

A napokban befejeződő fejlesztés közvetlen célja a bevont épületek számára költséghatékony működési környezet megteremtése, mely az Olaszliszkai Önkormányzat működési költségeit jelentősen csökkenti, versenyképességét feltétlenül tovább erősíti. A beruházás hozzájárul az egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Mivel az épületek a nagyközönség számára látogathatóak lesznek, ez nagy mértékben elősegíti a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, mely szintén a program egyik feladata.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search