Innovatív szerviztechnológia bevezetése a Lukács Autó Kft-nél!

A most záruló pályázat során szervíztechnológiai fejlesztés valósult meg eszközbeszerzéssel és munkahelyi képzéssel a Lukács Autó Kft-nél. A beruházás 30%-át a vállalkozás saját erőből finanszírozta, a fennmaradó 30,78 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 43,97 millió forint.

2008. január 01-től a Lukács Autó Kft. képviseli a Volvo személygépkocsi márkát Miskolcon, a személy gépkocsik értékesítése mellett a gépjárművek garanciális és garancián túli szervizelését és javítását is végzik a régióban. Az értékesítésben tapasztalható csere ciklusok hosszabbodása a szerviz tevékenység oldalán növekedést eredményezett, mivel a korosabb, több kilométert futott gépjárművek szerviz-, javítási igénye nagyobb. Ezen igények kiszolgálása érdekében elengedhetetlen volt a meglévő jól képzett nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szerelői állomány hatékonyságának növelése.

A most záruló projekt keretén belül 3 terület fejlesztése valósult meg:

1. A személyes szerviz koncepció alapelve, hogy a szerelők csapatban dolgoznak, és kiegyensúlyozottan osztják meg egymás között a munkát, egy szerelőállásban, sőt, egyazon autón egyszerre többen is dolgozhatnak. A most beszerzett ollós emelő lehetővé teszi, hogy az új technológia szerint az akár több párhuzamosan dolgozó szerelő a javítandó gépjárművet könnyebben szerelhesse. 2 db csápos emelő a segéd- vagy másodlagos munkák elvégzésére, a futómű állító berendezés a gépjárművek ellenőrzéséhez, a laptop a gépjárművek diagnosztikai ellenőrzéséhez, beállításokhoz szükséges. Az ollós emelő süllyesztésének kialakításán kívül megvalósult a szükséges válaszfalak kialakítása, világítás jelentős mértékű átalakítása, műhelyrész hőszigetelésének javítása álmennyezet telepítésével, szervizbeállás könnyítésének megoldása szekcionált kapuk beépítésével, munkafeltételek javítása a műhely terület klimatizációjának megoldásával, valamint elektromos csatlakozások, sűrített levegő rendszer és a hálózati kapcsolat kialakítása.

2. Ahhoz, hogy a korszerű, minden részletében elektronizált gépjárművek javítását magas színvonalon lehessen elvégezni, szükséges volt egy önálló autóvillamossági műhelyrész kialakítása. A műhelyrészben az önálló megközelítéshez beépítésre került egy szekcionált kapu, valamint az elektromos ellátás, illetve a hálózati kapcsolatok is kiépítésre kerültek. A magas színvonalú munkavégzést egy oszcilloszkóp, az autó szoftverezést, hibakiolvasást egy új laptop beszerzése támogatja.

3. Az új gépjárművek átadás előtti előkészítése fontos feladat a szerviz részére, a műhelyrész kialakításán túl az önálló megközelítéshez szekcionált kapu lett beszerelve, új burkolat és elektromos ellátás kilalkításával.

A szerviz terület átalakításával lehetőséget nyílt a hatékonyabb munkavégzésre úgy, hogy ezzel a régió “legzöldebb” szervize alakuljon ki.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search