Megújuló energiaforrást hasznosító erőmű építése a KISERŐ Kft-nél!

A KISERŐ Kft. mint energia szolgáltató a Sajóbábonyi Ipari Park területén a megnövekedett gőz energia igény biztosítása miatt gazdaságos és környezetbarát energia forrást kutatva, faapríték és napraforgóhéj energiáját hasznosító kazán telepítését kezdte meg.

A beruházás költségeinek 70%-át a KISERŐ Kft. önerőből finanszírozza, a fennmaradó 97 284 646 forintot az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt tervezett összköltsége 324 606 760 Ft.

A most megkezdett beruházás megvalósítása a KISERŐ Kft. számára két okból is indokolt. Az egyik fő ok, hogy a földgáz fogyasztás csökkentésével és alternatív energiahordozók felhasználásával gazdaságosabban, környezetbarát módon állítható elő a szükséges energia. A másik fő ok a rendszer stabilitásának növelése egy korszerű technológia kiépítésével, amivel a fogyasztók megnövekedett igényeit is stabilan ki tudja elégíteni a cég.

Az új technológia kiépítésén túl jelen beruházás keretén belül kerülnek beszerzésre az alapanyag mozgatásához és legyártásához szükséges gépek és berendezések is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search