Technológiai fejlesztés a Keszi pékségnél!

Keszi Pékség az elavult kenyérsütő eszközöket felváltó korszerű gőzcsöves kemencét szerzett be kelesztőkamrával, vetőszerkezetekkel és dagasztó csészével. A beruházás költségeinek 60%-át a Keszi Pékség Bt. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 5 485 200 Forintot az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 13 713 000 Ft.

Az 1994 elején családi vállalkozásként alakult pékség jelenleg Tiszakeszi Községben egy, Miskolcon 2 db üzletet üzemeltet, fő profiljuk a kenyér és finompékáru gyártás és értékesítés. Az eddig használt kemence elavult, gazdaságtalan volt, kapacitása már nem felelt meg a cég piaci lehetőségeinek, minőségi termék előállítására is már kevésbé volt alkalmas.

A most beszerzett korszerű kemencével és a hozzá tartozó eszközökkel nőtt az üzem kapacitása, javult a késztermékek minősége gazdaságosabb üzemeltetési költségek mellett. A beruházás közvetett eredménye, hogy így az üzem a korszerű élelmiszerhigiéniai követelményeknek mindenben megfelel.

 





 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search