Sikeresen megvalósult településrekonstrukció az árvíz sújtotta Makkoshotyka községben

Az Európai Unió támogatásával, az ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0085 program keretében megvalósult a „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta Makkoshotyka községben” projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege 19 118 762 Ft. A költségek 94,999998%-át az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A pályázatban az árvíz sújtotta Makkoshotyka településen, a Dózsa György utcán, a csapadékvíz elvezetési rendszer felújítása, illetve újraépítése, valamint az útnak az új kopóréteggel való ellátása valósult meg, mivel a meredek partoldalon a csapadékvíz hegycsuszamlásokat okozott.

Ez a kishegyen, a Dózsa György utca 300 méteres szakaszát érinti, amely alatt történt az a partmegcsúszás. Ennek az a célja, hogy az a csapadékvíz, ami lezúdul a Dózsa György úton, ne áztassa fel a patak medernél azt a meredek, besuvadt részt, ezért egy zárt csapadékvíz elvezető rendszer került kiépítésre.

Valamit, teljesen új burkolatot kapott a Dózsa György út, közel 300 méter hosszban, a pályázati tartalom egyelőre ennyit engedett műszakilag. Ezeknek a munkálatoknak a kezdete, szintén a késő tavaszi időszakban indult és jelenleg is tart. A beruházás 95%-át az Európai Uniós támogatásból és 5 % önerőből valósítottuk meg – nyilatkozta Kántor Ferenc polgármester.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search