Infrastrukturális fejlesztés a sajóbábonyi Vegyipari Parkban!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” tárgyú felhívást tett közzé. A Sajóbábonyi Vegyipari Nonprofit Kft. „Sajóbábonyi Vegyipari Park komplex fejlesztése” címmel projekt javaslatot nyújtott be, mely javaslat sikeres elbírálásban részesült.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg. A projekt tervezett összköltsége 974 647 370.- Ft. A beruházás költségeinek 50 %-át a Sajóbábonyi Vegyipari Nonprofit Kft. önerőből finanszírozza, a fennmaradó 487 323 685.- Forintot az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi.

A fejlesztés célja az Ipari Park infrastrukturális ellátottságának és szolgáltatásainak színvonalát még vonzóbbá tenni a működő tőke számára. A beruházás keretén belül három fő tevékenység fog megvalósulni:

  • megkezdik az Ipari Park villamos berendezéseinek és hálózat felújításának II. ütemét
  • megtörténik a főbejáratnál lévő kapu és kerítés rekonstrukciója
  • dolgozóik részére OKJ-s képzéseket szerveznek és tartanak a még pontosabb és hatékonyabb munkavégzés érdekében

Az építési munkálatok 2011. március elején elkezdődtek, a munkálatok befejezésének tervezett végső időpontja: 2011. 12. 31.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search