Sajóbábonyi Napközi Otthonos Óvoda energetikai korszerűsítése!

A most záruló beruházás célja a sajóbábonyi Óvoda épületének teljes energetikai korszerűsítése, olyan épület kialakítása, amelynek épületfizikai és fűtési paraméterei megfelelnek az előírt szabványoknak.

A beruházás költségeinek 15 %-át Sajóbábony Város Önkormányzata önerőből finanszírozta, a fennmaradó 21 904 197 forintot az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezte. A projekt összköltsége: 25 769 644 Ft.

A 60 éve épített épület az akkori szabványok és előírások szerint készült, amely a mai szigorúbb előírásoknak már nem felelt meg, illetve az energiaárak növekedése miatt az épület fűtése indokolatlanul költségessé vált.

A beruházás során az épület külső rétege 12 cm vastag szigetelést, a födém hőszigetelő filc réteget kapott. A régi elöregedett, elvetemedett nyílászárókat korszerű, hőszigetelt fokozott légzárású műanyag szerkezetűre cserélték, a keletkező pára elvezetéséről légbevezető elemek gondoskodnak. Cserére kerültek az épületgépészeti elemek is, a hőtermelésről korszerű, megújuló energiaforrással üzemelő kazán gondoskodik.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósult meg.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search