Településrekonstrukció Tardona Községben az árvíz sújtotta részeken!

A most záruló beruházás célja a 2010 május-júniusi esőzések és árvíz okozta csapadékvíz elvezetési problémák megoldása, az infrastrukturális károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása, az épített környezet megújítása. A beruházás költségeinek 5 %-át Tardona Község Önkormányzata önerőből finanszírozta, a fennmaradó 36 527 500 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezte. A projekt összköltsége: 38 450 000 Ft.

Tardonán a korábbi években is jellemző volt az áradás a Bükk hegységből lezúduló nagy mennyiségű hó olvadék és esővíz miatt. Az előző két év rendkívül csapadékos időjárása következtében ez a jelenség hatványozottan jelentkezett és igen jelentős károkat okozott a településen mind az önkormányzati, állami és magán tulajdonú ingatlanokban, műtárgyakban.

A fejlesztés során megvalósult 2 db út csapadékvíz elvezetése, útburkolat felújítása és padkarendezése az érintett útszakaszhoz kapcsolódó járdák fejlesztése összesen 230 folyóméter hosszban.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search