Megújuló energiaforrást hasznosító erőmű épült a KISERŐ Kft-nél!

A KISERŐ Kft. mint energia szolgáltató a Sajóbábonyi Ipari Park területén a megnövekedett gőz energia igény biztosítása miatt gazdaságos és környezetbarát energia forrást kutatva, faapríték és napraforgóhéj energiáját hasznosító kazánnal működő erőművet helyezett üzembe. A beruházás költségeinek 70%-át a KISERŐ Kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 97 284 646 forintot az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 324 606 760 Ft.

A most befejezett beruházás megvalósítása a KISERŐ Kft. számára két okból is indokolt volt. Az egyik fő ok, hogy a földgáz fogyasztás csökkentésével és alternatív energiahordozók felhasználásával gazdaságosabban, környezetbarát módon állítható elő a szükséges energia. A másik fő ok a rendszer stabilitásának növelése egy korszerű technológia kiépítésével, amivel a fogyasztók megnövekedett igényeit is stabilan ki tudja elégíteni a cég.

Az új technológia kiépítésén túl jelen beruházás keretén belül kerültek beszerzésre az alapanyag mozgatásához és legyártásához szükséges gépek és berendezések is.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search