BEMUTATKOZÁS – KELL ALAPÍTVÁNY

Az Alapítvány 1995 évben került alapításra, majd 2004 évtől a rákbeteg gyermekes családok megsegítésének vállalásával bővült a tevékenységköre. Nemzetközi hatáskörrel működünk, tevékenységünk közhasznú.

Társadalmi szerepvállalásunk motivációja, hogy leukémiás gyermekek szülőiként – személyes érintettségünk miatt – azonosulni tudunk támogatottjaink nehézségeivel. Célunk a rákban megbetegedett, testi- és szellemi fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása, a társadalom „egészséges” tagjaival a segítségnyújtás, empátia, tolerancia fontosságának megismertetése.
Projektjeinkben szakmai tanácsadókkal dolgozunk: orvosok, dráma– és gyógypedagógusok, gyógytornászok, dietetikusok segítik munkánkat. „Érted – Veled – Együtt” csapatunk tagjai szülők, akikkel együtt éljük a küzdelmes mindennapokat.
Három területen állunk helyt: betegségmegelőzés, betegellátás segítése és a rehabilitáció. Munkánk során a társadalom tagjait, kortól, nemtől, lakhelytől és egészségi állapottól függetlenül kívánjuk megszólítani.
Lehetőségeinkhez mérten eddig is megtettünk mindent, hogy segítséget nyújthassunk, de hathatós és átfogó segítséget nyújtani csak most tudunk az Egészségvédelmi pályázat megvalósulása által, hiszen a projekt keretében tartandó egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok során elérhetjük, hogy támogatott gyermekeink és családtagjai jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül.
Az életvezetési kompetencia a teljes életminőségű élet folytatásához és a társadalomban való eligazodáshoz szükséges készség szintű ismeretek összessége, a „cselekedni tudás”.. Ennek segítségével az egyén céltudatosan képes irányítani az életét.
„ A stressz az élet sava – borsa ” – mondta Selye János – “mindegy hogy kellemes, vagy kellemetlen helyzettel állunk szemben, szükségünk van a stressz hatására, hisz e nélkül nem élnénk, csak vegetálnánk”.
Ahhoz, hogy testileg-lelkileg egészségesnek érezzük magunkat, nem kiiktatni kell életünkből a stresszt, hanem meg kell vele küzdenünk.
Az itt induló cikksorozatunkkal „Stresszkezelés” és „Életvezetési kompetenciák” tématerületekhez kapcsolódó ismereteket szeretnénk nyújtani mind az általunk támogatott célcsoport, mind a velük empatizáló személyek számára. Bemutatjuk a mindennapi stressz oldásának, a lelki problémák feloldásának lehetőségeit, miként tudjuk teljesen elfogadni önmagunkat, miként teljesedhet ki az önbizalmunk.

KELL Alapítvány
Sátoraljaújhely, Pataki u. 37/a
Telefon: +36 (20) 434-6401, +36 (47) 321-643   E-mail: kosztyuadam@gmail.com
Honlap: www.2004kosztyuadam.hu

2013.04.16

Powered by WordPress | Designed by: Email Search