ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS

Mindenki megélhet élete folyamán olyan történéseket, melyeket nem tud megfelelően kezelni. Úgy érzi „megfeneklik” az élete, nem tudja, merre induljon el, mi is lehet a helyes irány.

Az életvezetési tanácsadás akkor nyújthat támogatást, ha egy-egy életszakaszban „útkereszteződéshez érünk”. Ekkor segít egy tanácsadó mérlegelni és kiválasztani az útirányt, a döntéseket azonban magunknak kell meghozni.
Amikor egy családhoz tartozó ember, gyermek súlyos betegség vagy olyan visszafordíthatatlan betegségfolyamat vagy fogyatékosság elszenvedője lesz, ami kihat és „rányomja a bélyeget” az egész életközösségre, szükség van egy olyan új és élhető életvezetést kialakítani, ami megfelel a betegnek és az őt körülvevő család tagjainak.
Ez azonban nagyfokú lemondással, toleranciával jár, mind a beteg, mind a családtagok részéről.
Életvezetési segítséget kell nyújtani a családtagoknak és a fogyatékos vagy beteg embernek is, hiszen a betegsége elején meg kell tanítani, hogyan „kezelje a betegségelőnyre való késztetését”, hogy ne váljon betegségéből kifolyólag önzővé, akaratossá, martalékossá.
A szülőknek és rokonoknak meg kell tanulni a következetességet, hogy hol van az a határ, ami még belefér a betegség adta lehetőségekbe és hol van már a betegség előnyből származó önzés kezdete.
Ezeket kell megtanulni, elsajátítani és mintává tenni, hogy egy begyakorolt élhető életformát és életvitelt tudjon élni a beteg és a közvetlen miliőjébe tartozó emberek csoportja.
A KELL Alapítvány ebben is segítséget szeretne adni, néhány praktikus, gyakorlatias tanáccsal.

KELL Alapítvány
Sátoraljaújhely, Pataki u. 37/a
Telefon: +36 (20) 434-6401, +36 (47) 321-643
E-mail: kosztyuadam@gmail.com
Honlap: www.2004kosztyuadam.hu

2013.05.02

Powered by WordPress | Designed by: Email Search