Új, modern fröccsöntőgép beszerzése az Ongaplast Műanyagipari Termékeket Gyártó és Forgalmazó Bt-nél!

A most záruló beruházás keretén belül csúcstechnológiát képviselő energiatakarékos műanyagipari fröccsöntő gép beszerzése, telepítése és beüzemelése valósulhatott meg az Alsózsolcai Ipari Park területén működő vállalkozásnál. A beruházás költségeinek 10 %-át, a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 7 602 630 Forintból a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet 3 801 315 Forint visszatérítendő hitele, valamint az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert 3 801 315 Forint Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 8 452 630 Ft.

A vállalkozás tulajdonosai már a 90-es évektől műanyagipari cégnél dolgoztak, munkájuk mellett másodállásban háztartási műanyagipari termékeket (ételhordók, tálcák, poharak) gyártó Betéti Társaságok alapítottak. A több éves szakmai tudásuknak, szállítási határidők pontos betartásának és lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően a megrendelések száma indokoltá tette, hogy a vállalkozásuk főállású tagjaiként folytassák munkájukat. Jelenlegi céget családi vállakozásként 2001 szeptemberében alapította idősebb és ifjabb Salétros Béla akik napjainkban is közösen vezetik a műanyagipari termékeket gyártó Betéti Társaságot.

 A gyártás során magas hőmérsékleten megolvasztott műanyag garnulátumot különféle formákba formákba benyomva és azt kihűtve nyerik a készterméket némi utómunkálattal. A meglévő géppark fejlesztését elsősorban a piaci okok kényszerítették ki, a cégvezetés fő célja volt, hogy árbevétel csökkenés ellenére se kelljen elbocsátani a dolgozók közül senkit, így a meglévő képzett és tapasztalattal rendelkező munkaerőnek köszönhetően megrendelőiket továbbra is a megszokott magas színvonalon szolgálhatják ki. A most beszerzett modern fröccsöntőgép a meglévőknél gyorsabb, precízebb, így magasabb minőségben képes gyártani, a magyar nyelvű LCD kijelző segítségével átláthatóbbak a beállítások és munkafolyamatok, lehetőség van a technológiai sorrend módosítására is. A gazdaságosan üzemelő fröccsöntőgép munkába állításával csökkenő energiaköltségek mellett növekszik a vállalkozás pénzügyi stabilitása, Európai Uniós támogatás elnyerésével, valamint kedvezményes kamatozású vállalkozói hitelt igénybe véve valósulhatott meg az eszközfejlesztés, melynek köszönhetően fenntartható a hatékony munkavégzés és a cég fejlődése.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search