Művelődési ház és közösségi közlekedés fejlesztése Bekölcén!

A település vezetésének fő célkitűzése volt, hogy olyan környezetet és infrastruktúrát teremtsen, illetve tartson fenn, amely ösztönzi a lakosság, különösen a fiatal korosztály helyben maradását, vállalkozások betelepülését. A projekt költségeinek 5%-át Bekölce Község önerőből finanszírozta, a fennmaradó 49 893 900 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A beruházás összköltsége: 52 519 945 Ft.

A most záruló beruházás keretén belül a Művelődési Ház, valamint a közösségi közlekedés fejlesztése valósult meg. A település központjában található Művelődési Ház állapota leromlott, nem tette lehetővé nagyobb rendezvények tartását, elavult fűtésrendszere miatt a téli üzemeltetés jelentősen megterhelte az önkormányzat költségvetését. Az épület továbbfejlesztésével egy olyan korszerűbb integrált közösségi tér, központ jött létre, amely a településen élő lakosságnak helyet biztosít mind az állandó jellegű szolgáltatások céljára (könyvtár, civil szervezetek), mind a településre érkező vendégeknek, illetve lakosságnak az alkalmi szabadtéri és zártkörű rendezvények megrendezésére, lebonyolítására. Megtörtént az épület teljes körű akadálymentesítése, zárt közlekedő folyósón közelíthetők meg az épületszárnyak, valamint a házasságkötő terem. Az átalakított Művelődési ház a szolgáltatások bővítése érdekében ideiglenesen működő büfé helyiséggel és a fűtéskorszerűsítés keretén belül új kazánházzal bővült. Az épület energetikai korszerűsítésével egy modern, gazdaságosan fenntartható létesítmény került kialakításra, melynek elsődleges célja, hogy minél hatékonyabban ki tudja szolgálni az érkező vendégek igényeit.

A beruházás másik elemeként a sportpályához és a gazdasági épülethez szilárd aszfaltozott utak lettek kialakítva, melyek mellet a csapadékvíz elvezető rendszer is kiépült. Bekölce területén belül 6 darab buszmegálló található, melyek közül a Béke út 226 számmal szemközt lévő buszforduló és buszváró is egyben. A felújított, környezetbe illő buszmegállók javítják az utazási komfortot, növelik a lakosság elégedettségét és hozzájárulnak a település lakosságmegtartó képességének növekedéséhez.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search