A sajókazai Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése!

A most kezdődött projekt célja a Sajókazai Általános Iskola épületének teljes energetikai korszerűsítése, így járulva hozzá az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozásához. Cél egy olyan épület kialakítása, melynek épületfizikai és fűtési paraméterei mind megfelelnek az előírt szabványoknak. A beruházás költségeinek 15 %-át Sajókaza Község Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 60 733 787 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 71 451 514 Ft.

A 60 éve létesített iskola az akkori szabványok és előírások szerint lett építve, ezért a mai, sokkal szigorúbb előírásoknak nem felel meg, illetve az energiaárak növekedése miatt az épület fűtése indokolatlanul költségessé vált. Az összes nyílászáró cseréje már megtörtént egy korábbi beruházás révén, ezek mind megfelelnek a vonatkozó előírásoknak. A kazánházban négy darab elavult gázkazán található, melyek üzemeltetése gazdaságtalan, akárcsak a meleg vizet szolgáltató 2 darab villanybojler. A körülbelül 30 éves üzem során a csővezetékek, radiátorok és szerelvények elhasználódtak, elkorrodálódtak, csurognak, csepegnek, hidraulikailag szabályozhatatlanok.

A beruházás közvetlen célja a meglévő épület gazdaságtalan üzemeltetési feltételeinek megszüntetése, melynek érdekében megtörténik a külső falak hőszigetelése, a fűtő és használati meleg víz rendszer cseréje, felújítása, az elavult gázkazánokat korszerű megújuló tüzelő anyagot használó pelletkazánra cserélik le. A most megvalósuló projekt eredményeképpen az energiafelhasználás és így az üzemeltetési költségek, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása is jelentősen csökken.

A projekt kivitelezési munkálatai november elején elkezdődtek, a kivitelezés tervezett végső határideje 2013 augusztus 31.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search