Az immunrendszer és a rák

A test és lélek határterületén mozgó, kísérleti és egzakt tudományos gondolkodással is követhető, igazolt eredmények szerint testünkben az immunrendszer, a hormonrendszer és az idegrendszer állapota alapvetően három tényezővel függ össze

A test és lélek határterületén mozgó, kísérleti és egzakt tudományos gondolkodással is követhető, igazolt eredmények szerint testünkben az immunrendszer, a hormonrendszer és az idegrendszer állapota alapvetően három tényezővel függ össze:

─     Az örökletes, genetikusan kódolt testi állapot.

─     Azok az ingerek, stressz helyzetek, amelyek életünkben jelenleg hatnak ránk.

─     Jelenlegi viselkedése mintázataink, melyben legnagyobb súlya érzelmi életünknek van, amelynek kialakulása múltbéli tapasztalatainkkal függ össze.

Selye professzor kimutatta, hogy a krónikus stressz elnyomja az immunrendszert, mely a rákos sejtek és az idegen mikroorganizmusok elpusztítására lenne hivatott.

Selye professzor szerint:

─     A heves érzelmi stressz növeli a betegségek iránti fogékonyságot.

─     A krónikus stressz az immunrendszer gátlását eredményezi, ami a továbbiakban megnöveli a betegség és főleg a rák iránti fogékonyságot.

─     Az immunrendszer gátlását előidéző érzelmi stressz a hormonális egyensúlyt is felborítja. A felborult érzelmi egyensúly hatására növekszik az abnormális sejtek termelése.

Az immunrendszer a szervezet védekező rendszere. Alapvető funkciója a védekezés a betolakodó “idegenek”, a baktériumok, vírusok, mikrobák és paraziták ellen. A szervezetbe bekerülő idegen anyagot azonnal felismeri, és támadni kezdi. Az immunrendszer a daganatok ellen is védekezik, a legtöbb kóros sejtet el tudja távolítani. Daganat akkor keletkezik, ha felborul az egyensúly, és a szervezet akár egyetlen aganatos ejtet is nem képes felismerni vagy elpusztítani. Kialakult daganat esetében az immunrendszer már nem elegendő a daganat legyőzéséhez, ezért van szükség orvosi kezelésre!

Sokféle tényező befolyásolja az immunrendszer meghibásodását. Ezek között említhetjük a táplálkozási zavarokat, a vitaminhiányt, a túlterhelést, a stresszt, a különféle lelki tényezőket vagy bizonyos betegségeket, akár a túlzott napozást is. Nagyon sokat tehetünk immunrendszerünk karbantartásáért, erősítéséért, mégpedig megfelelő életmóddal, folyamatos aktivitással, pozitív gondolkodással. Korunkban egyre nagyobb adag érzelmi stressz ér bennünket. Egyik leggyorsabban fejlődő tudományágunk, a pszichoneuro-immunológia már bebizonyította, hogy lelki, tudati állapotunk és a szervezet védekezőképessége szoros kapcsolatban áll.

A negatív gondolatok ugyanolyan ellenségnek számítanak agyunk számára, mint a falósejtek számára a baktériumok. Akik pozitívan élik meg napjaikat, azoknak az immunrendszerében harcra készebb állapotban vannak a különböző funkcióval rendelkező immunsejtek. Tehát az immunerősítés módja semmiképpen nem egy-egy kétes hatékonyságú tabletta bekapása, bármennyire kényelmes megoldásnak tűnik.

KELL Alapítvány

Sátoraljaújhely, Pataki u. 37/a

Telefon: +36 (20) 434-6401, +36 (47) 321-643   E-mail: kosztyuadam@gmail.com

Honlap: www.2004kosztyuadam.hu

Powered by WordPress | Designed by: Email Search