Zajlik a szennyvíztisztító telep próbaüzeme Szihalomban

Sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartottak 2013. október 25-én, melynek keretében a projekt résztvevői és a lakosság hasznos párbeszédet folytatott a Művelődési Házban.

A fő létesítmények megépültek, jelenleg a helyreállítási munkák folynak. A helyreállítási munkákhoz hiányzó aknafedlapok megérkeztek, azokat folyamatosan építik be a kivitelezők. A helyreállítási munkák előre láthatóan október közepére készülnek el, addig a lakosság türelmét és megértését kérik a kivitelezők.

A 3. számú főút melletti járda süllyedésével kapcsolatban a hibák kijavításával összefüggő intézkedéseket megkezdték a kivitelezők. Ahol szükséges a (süllyedéses, morzsalékos) járdát újraépítik.

A szennyvíztelep próbaüzeme az előírásoknak megfelelően zajlik, sokan már rákötöttek, már több mint 1000 fő használja a rendszert. A próbaüzem lezárulása és a projekt zárása előreláthatóan 2014 elejére tehető, azonban a szennyvízhálózatot a lakosság már a próbaüzem alatt is teljes mértékben igénybe tudja venni.

Az Európai Unió támogatásával, a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0037 program keretében megvalósul a „Szihalom község szennyvízelvezetés és tisztítás” projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege 813 587 980 Ft. A költségek 84,8 %-át a Környezet és Energia Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az új infrastruktúrának köszönhetően, a beruházás elkészülése után a lakosságnak nem kell közműpótló tárolókban tárolni, és szippantós autóval elszállíttatni a szennyvizet. A projekt megvalósulása nagymértékben hozzájárul a környezet és a talaj megóvásához.

A beruházás legfőbb haszonélvezője a lakosság, hiszen a csatornázott településre sokkal nagyobb eséllyel érkezik befektető, aki munkahelyeket teremt, valamint a környezet és a talaj megóvása az egész község alapvető érdeke.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search