Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok Olaszliszkán!

A most záruló projekt célja, hogy a településen élők jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 10 000 000 Ft.

A most záruló projekt keretén belül egészségmegőrző, egészségfejlesztő programokat szerveztek melyek legfőbb célja, hogy a munkavállalók jelentős életmódváltozáson, szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A megvalósított projekt 4 fő tématerületet dolgozott fel:

  • Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása
  • Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek között a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só- és energia bevitel csökkentését
  • A lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programok megvalósítása, melyek hangsúlyt helyeznek az energiaegyensúlyra
  • Elsősegély nyújtási és baleset megelőzési programok megvalósítása

 Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok megvalósítását Olaszliszka Község Önkormányzata a továbbiakban is az egészségfejlesztési ütemtervnek megfelelően folytatja, sportfoglalkozások, biciklitúra, egészségnap szervezését, megtartását tervezi a későbbiekben is. A programokkal kapcsolatos költségek fedezetét az önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search