Nagy érdeklődés övezte a 2014. február 13-i projektnyitó ünnepséget

Csütörtökön tartották Taktaharkány és Taktaszada községek szennyvízberuházásának projektnyitó ünnepségét. Az új infrastruktúrának köszönhetően, a beruházás elkészülése után a lakosságnak nem kell közműpótló tárolókban tárolni, és szippantós autóval elszállíttatni a szennyvizet. A projekt megvalósulása nagymértékben hozzájárul a környezet és a talaj megóvásához.

Varga László Taktaharkány község polgármestere üdvözölte a megjelenteket és megnyitotta a projektnyitó ünnepséget. A rendezvényen Varga László polgármester megköszönte mindenkinek az eddig nyújtott segítséget és ismertette a lakossággal a beruházás előzményeit, sarokszámait, mérföldköveit, majd átadta a szót Filep Andrásnak, Taktaszada község polgármesterének, aki megerősítette a projekt fontosságát Taktaszada szempontjából is.

Hercsik Dávid a Mento Környezetkultúra Kft. képviseletében ismertette a projektet kiemelve annak környezetvédelmi fontosságát, és kérte a lakosság türelmét és együttműködését az építés idejére.

A rendezvényen bemutatkoztak a beruházásban résztvevő további cégek képviselői is. Előadást tartott a szennyvíztisztító telep építéséről Szabó G. Csanád az OMS Környezetvédelmi Kft. képviseletében. A rendezvényen a beruházás műszaki és pénzügyi tényezőiről előadást tartott Nagy Zoltán a mérnök szervezet képviseletében, Dobos Miklós tervező, és Kiss Ildikó projektmenedzser, valamint Vouszka Zoltán a leendő üzemeltető, a Borsodvíz Zrt. főmérnöke.

Elhangzott, hogy az elnyert összeg legfőbb haszonélvezője a lakosság lesz, hiszen a csatornázott településre nagyobb eséllyel érkezik befektető, aki munkahelyeket teremt. Továbbá elhangzott, hogy a beruházás az Európai Unió támogatásával, a KEOP program keretében valósul meg, a támogatás összege 1 812 457 269 Ft.

Vendégek is nagy számmal vettek részt a rendezvényen, hallgatták végig a projekt ismertetését, és tettek fel kérdéseket az előadóknak. Többen is kifejtették, hogy nagy szükség van a projekt megvalósítására.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search