Archivum (hónap): 2013 augusztus

Művelődési ház és közösségi közlekedés fejlesztése Bekölcén!

A település vezetésének fő célkitűzése volt, hogy olyan környezetet és infrastruktúrát teremtsen, illetve tartson fenn, amely ösztönzi a lakosság, különösen a fiatal korosztály helyben maradását, vállalkozások betelepülését. A projekt költségeinek 5%-át Bekölce Község önerőből finanszírozta, a fennmaradó 49 893 900 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A beruházás összköltsége: 52 519 945 Ft.

Rövidebb idejű szakképzések bevezetése az Andrássy Gyula Szakközépiskolában!

A most záruló program keretében az iskola pilot programként a szakképzési tantervi ajánlások szerint bonyolította a gyártósori gépbeállító és a gépgyártástechnológiai technikus képzéseket, hogy a képzés tapasztalatait fel lehessen használni a 2013. szeptember 1-től kötelezően bevezetendő szakképzési kerettantervek kidolgozásához. A projekt költségeit teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, összköltsége 17 075 000 Ft.

Biomassza erőmű létesítése a KISERŐ Kft-nél!

A KISERŐ Kft. mint energia szolgáltató a Sajóbábonyi Ipari Parkba települt vállalkozások számára állítja elő a technológiai gőzt jelenleg két földgáztüzelésű kazánnal. A most záruló beruházás keretében a felhasznált földgáz mennyiség jelentős részét szeretnék kiváltani megújuló energiaforrás felhasználásával. A beruházás költségeinek 50%-át a KISERŐ Kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 149 997 500 forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 299 995 000 Ft.

Zárul a sajókazai Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése!

A most záruló projekt célja a Sajókazai Általános Iskola épületének teljes energetikai korszerűsítése, így járulva hozzá az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozásához. Cél egy olyan épület kialakítása volt, melynek épületfizikai és fűtési paraméterei mind-mind megfelelnek az előírt szabványoknak. A beruházás költségeinek 15 %-át Sajókaza Község Önkormányzata önerőből finanszírozta, a fennmaradó 60 733 787 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezte. A projekt összköltsége: 71 451 514 Ft.

Elkezdődik az Abaújvár ár és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése projekt

Az Európai Unió támogatásával, az ÉMOP-3.2.1/F-10-2011-0039 program keretében megvalósul az „Abaújvár ár és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése” projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege 80 033 341 Ft. A költségek 100 %-át az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A lélek és a rák

A pszichoszomatika szerint a betegségek mögött szinte mindig hosszantartó, állandósult vagy rendszeresen visszatérő lelki probléma áll.

Konferenciasorozatot tartanak az árvízi kockázat-értékelés és veszélytérképezés adatainak előállítása projekthez kapcsolódóan

Nagy érdeklődés övezte a témában tartott első konferenciát, melyet 2013. július 11.-én tartottak. A konferencia egy három rendezvényből álló konferencia sorozat első állomásaként került megvalósításra.

Munkahelyi képzések a Termoment Kft.-nél!

Sikeres képzési program zárul a miskolci székhelyű Termoment Kft-nél, melynek keretén belül a cég munkavállalói szakmai és nyelvi képzéseken vettek részt. A projekt költségeit teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte, összköltsége 8 275 853 Ft.

A „Jó gyakorlat” nevelési módszer bevezetése a Munkácsy Mihály Tagiskolában!

A már több mint két évtizede sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában megkezdett pedagógiai fejlesztőmunka folytatásaként, új nevelési módszer bevezetésére került sor a Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Művészetoktatási Intézményben. A projekt költségeit teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte, összköltsége 4 000 000 Ft.

Mi értelme van eldobni az életet? MINDIG LESZ HOLNAP! I. Rész

Sokan éreztük már, hogy összecsapnak fejünk fölött a hullámok. Sokunk fejében meg se fordult az öngyilkosság, de sajnos vannak olyanok, akik ezt látják egyetlen menekülési útvonalnak. Pedig ez nem menekülés, hanem a lehető legrosszabb „megoldása” a problémáinknak!

Powered by WordPress | Designed by: Email Search