Archivum (hónap): 2013 október

Zajlik a szennyvíztisztító telep próbaüzeme Szihalomban

Sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartottak 2013. október 25-én, melynek keretében a projekt résztvevői és a lakosság hasznos párbeszédet folytatott a Művelődési Házban.

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Tiszaújváros Transz Kft. szervezésében!

A most záruló projekt célja, hogy a vállalkozás munkavállalói jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 10 000 000 Ft.

A Fazekas Utcai Általános Iskola könyvtárának informatikai fejlesztése!

A most zárult beruházás célja az iskola nevelési programjának támogatása tanulók, és tanárok által is elérhető könyvtári szolgáltatások, informatikai infrastruktúra fejlesztéssel. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a Magyar Köztársaság Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával valósult meg, összköltsége 5 500 000 Ft. A beruházás 100 %-os támogatási intenzitású.

A lélek és az immunrendszer

Az idegrendszer és az immunrendszer sejtjei azonos őssejtből fejlődtek ki az embrionális fejlődés során. Továbbá az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer sejtjei között szoros kapcsolat áll fenn, folyamatosan kommunikálnak egymással, egymáshoz igazítják működésüket, hatásukat.

Elkészült a szennyvízcsatorna beruházás Kolontár községben

Az építési munkák a 2012. szeptember 14.-i nyitórendezvény után kezdődtek meg, és a 2013. szeptember 30.-i műszaki átadással zárultak le. Kevesebb mint 1 év alatt megvalósultak az építési munkálatok, a lakossági rákötések és a sikeres próbaüzem, így a lakosságnak a jövőben nem kell tárolókban tárolni, és szippantós autóval elszállíttatni a szennyvizet, mert rendelkezésükre áll az új infrastruktúra. A projekt megvalósulása nagymértékben hozzájárul a környezet és a talaj megóvásához.

Polibet Kft. új telephelyének létrehozása Vásárosnaményban!

A most induló beruházás célja barnamezős beruházás keretén belül a Polibet Kft. új telephelyének kialakítása a vásárosnaményi volt üveggyár területén belül, termelési profil és technológia megváltoztatásával. A beruházás költségeinek 30 %-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 92 758 416 forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt tervezett összköltsége 132 512 023 Ft.

Benet Kft. új telephelyének létrehozása Vásárosnaményban!

A most megkezdődött projekt célja a Kft. működési helyszínéül kiválasztott telephely átalakítása és modernizációja. A beruházás során megvalósul műhelycsarnok átalakítása és korszerűsítése, irodák kialakítása, eszközbeszerzésként napelemes rendszer telepítése, alapinfrastruktúra fejlesztések. A beruházás költségeinek 30 %-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 95 067 367 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt tervezett összköltsége 135 810 525 Ft.

Kevinco Kft. új telephelyének létrehozása Vásárosnaményban!

A most induló beruházás célja barnamezős beruházás keretén belül a Kevinco Kft. új telephelyének kialakítása a termelési profil és technológia megváltoztatásával. A beruházás költségeinek 30 %-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 98 084 210 forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt tervezett összköltsége 140 120 300 Ft.

Településfejlesztési program zárult Sajókeresztúron!

A projekt célja Sajókeresztúr közlekedési és közösségi funkcióinak fejlesztése volt, melynek során komplex fejlesztési program vette kezdetét. A beruházás keretén belül a fő utca szélesítése, rekonstrukciója 1 km-es szakaszon, csapadékvíz elvezetés megoldása, zöldterület rendezés, buszmegálló rekonstrukciója és művelődési ház kialakítása valósult meg. A projekt költségeinek 5%-át Sajókeresztúr Község önerőből finanszírozta, a fennmaradó 99 978 340 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége: 105 240 358 Ft.

Színház és Tudás (SziTu) címmel indított projekt zárult a Miskolci Nemzeti Színháznál!

Most zárul a Miskolci Nemzeti Színház SziTu azaz Színház és Tudás címmel indított programsorozata melynek célja volt, hogy a város nevelés és oktatási intézményein keresztül hosszú távon kapcsolódjon be Miskolc szellemi életébe, a generációk közötti párbeszédet előmozdítva nyitott társadalmi diskurzusokban meghatározó szerepet vállaljon. A projekt költségeit teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte, összköltsége 29 725 000 Ft.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search