Archivum (hónap): 2013 november

Új helyszínen, új épületet kap a Papszer úti Óvoda!

A most induló beruházás célja, a Papszer úton található, súlyosan leromlott állapotú óvodát új helyszínen, új és korszerű épülettel váltsa ki az intézményt fenntartó Sajókazai Önkormányzat. A fejlesztés eredményeképpen 4 csoportszoba alakul ki, amely 90 gyermek ellátását biztosítja. A beruházás költségeinek 11 %-át Sajókaza Község Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 120 000 000 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 135 000 000 Ft.

Középfokú iskolai sikeresség elősegítése a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Iskolában!

A nemrég megkezdődött projekt célja hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknál a közoktatás esélyteremtő szerepének megerősítése és az integrációt támogató módszertan alkalmazása, mellyel a programokba bevont tanulók teljesítménye mérhetően javuló tendenciát mutat, valamint hozzájárul a középfokú végzettség megszerzéséhez és segíti őket a felsőfokú oktatásban való részvételhez. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 50 000 000 Ft.

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Miskolci Nemzeti Színház szervezésében!

A most záruló projekt célja, hogy a Miskolci Nemzeti Színház munkavállalói jelentős életmódváltozáson és szemléletváltozáson menjenek keresztül az egészségük megőrzése érdekében. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 10 000 000 Ft.

A GYERMEKI SZORONGÁS

Mindenki szokott időnként szorongani, ami teljesen normális dolog. Sőt, egy bizonyos mértékű szorongás jótékony hatású is lehet, segíthet megküzdeni a valós veszélyekkel, és motiválhatja az embert, hogy kiválóan teljesítsen mind a munkahelyén, mind az otthonában.

Útfelújítás és járdaépítés Szuhakállón!

A most záruló több elemből álló beruházás célja Szuhakálló Község központi elhelyezkedésű önkormányzati tulajdonú utcáinak fejlesztése. A projekt költségeinek 5%-át Szuhakálló Község Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 45 319 700 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt összköltsége: 47 705 040 Ft.

Ivóvízminőség-javító projekt kivitelezése kezdődik 6 településen

A projekt célja a délborsodi települések – Négyes, Borsodivánka, Egerlövő, Tiszavalk és Tiszabábolna – valamint a Bükk hegység lábánál található Cserépváralja településen szolgáltatott ivóvíz minőségjavítása. 

ÖNÉRTÉKELÉS

Ahhoz, hogy megtaláljuk az embereket összekötő mély kapcsot, el kell gondolkodnunk azon, hogy mit jelent saját gyökereink megtalálása. Először is önmagunkat kell megtalálnunk, azaz meg kell ismernünk önmagunkat, időt kell szánnunk arra, hogy elgondolkozzunk arról, kik is vagyunk valójában. Az első kérdés, amit mindenkinek saját magának kell megválaszolnia: Ki vagyok én? Aztán: Milyen vagyok én?

Powered by WordPress | Designed by: Email Search