Archivum (hónap): 2014 május

Kihirdettük „A Mi Hortobágyunk” természetismereti és néprajzi vetélkedő győztesét

Lezárult a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által 6. osztályos tanulóknak meghirdetett természetismereti és néprajzi vetélkedő 3 írásbeli fordulója. A verseny döntőjét 2014. május 30-án tartották a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában.

Elkészült a szennyvízcsatorna beruházás Kunágota, Nagykamarás és Almáskamarás községekben

A nemzeti színű szalagot a fejlesztés előkészítésében és megvalósításában résztvevők képviselői vágták el a projekt zárórendezvényén. A most elkészült második ütemben a korábbi szennyvíz-tisztítótelep rekonstrukciója és a már meglévő csatornahálózat bővítése valósult meg Európai Uniós támogatásból.

Új épületet kap az Egri Karitász Központ!

A nemrég megkezdődött beruházás keretén belül új ingatlan épül az Egri Karitász Központ Kolozsvári utcai ingatlanán, illetve a feladataik hatékonyabb ellátása érdekében jelentős mértékű eszközbeszerzés is megvalósul. A projekt hatására 3 férőhellyel bővül a központ és 3 új munkahely jön létre. A beruházás 5%-át az intézmény önerőből finanszírozza, a fennmaradó 99 750 000 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 105 000 000 Ft.

Ingatlan fejlesztés a Gazdász K + K Kft-nél!

A most záruló beruházás keretén belül a Gazdász K + K Kft egy telephelyet vásárolt meg Szikszón, melyet a továbbiakban Szikszó Város Önkormányzatának a Start munkaprogarmban való hasznosításához hosszú távra bérbe fog adni. A beruházás költségeinek 10 %-át, a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 18 346 152  Forintból a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet 9 173 076 Forint visszatérítendő hitele, valamint az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert 9 173 076 Forint Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 20 384 615 Ft.

Ingatlan fejlesztés a NABA-Trans Kft-nél!

A most záruló beruházás keretén belül a NABA-Trans Kft egy telephelyet vásárolt meg Szikszón, melyet a továbbiakban gabona és egyéb szemes termények tárolására hosszú távra bérbe fog adni. A beruházás költségeinek 10 %-át, a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 21 150 000 Forintból a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet 11 150 000 Forint visszatérítendő hitele, valamint az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert 10 000 000 Forint Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 23 500 000 Ft.

Technológiai bővítés és a logisztikai háttér fejlesztése a STAR-PLUS Kft-nél!

A már megkezdődött beruházás keretében, új gyártási technológia bevezetésén kívül szükséges infrastrukturális háttér biztosítása és a termelő eszközök beszerzése valósul meg a cég miskolci telephelyén. A beruházás költségeinek 50%-át a STAR-PLUS Kft. önerőből finanszírozza, a fennmaradó 500 000 000 Forintot az Új Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt tervezett összköltsége 1 000 000 000 Ft.

Innovatív oktatás bevezetése a balatoni Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolában!

A nemrég megkezdődött projekt során iskolai tanulók táboroztatása, kirándulások, sportprogramok szervezése, egészségnapok szervezése, előadássorozatok, új pedagógiai tartalmak bevezetéséhez kapcsolódó képzések megvalósítása, a programokhoz kapcsolódó eszközök beszerzése valósul meg. A beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 57 004 960 Ft.

Szikszói ingatlannal bővült a Geier Kft!

A most záruló beruházás keretén belül a Geier Kft üzelti célú ingatlan vásárlással garapította vagyonát Szikszón, melyet hosszú távú bérbeadással és üzemeltetéssel hasznosít egy már meglévő partnere részére. A beruházás költségeinek 10 %-át, a kedvezményezett önerőből finanszírozta, a fennmaradó 20 742 056 Forintból a Felsőzsolcai Takarékszövetkezet 10 742 056 Forint visszatérítendő hitele, valamint az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjából nyert 10 000 000 Forint Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége 23 046 729 Ft.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search