Archivum (hónap): 2014 november

Egészségügyi központ felújítása kezdődött meg Sajókazán!

A már megkezdett beruházás keretén belül felújításra és bővítésre kerül a Petőfi utcán lévő orvosi és védőnői rendelő, az eddig két épületből álló komplexum átépítésével egy modern szolgáltató központ jön létre, ahol a háziorvosi, fogorvosi, védőnői szolgálat láthatja majd el feladatát. A beruházást teljes egészében az Észak-Magyarországi Operatív programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 60 millió forint.

TELEPHELYFEJLESZTÉS – AZ ECO BASE KFT. ÚJ TEVÉKENYSÉGÉNEK FEJLESZTÉSE

A debreceni székhelyű Eco Base Kft. 2012.01.09-én támogatást nyert a Sajóbábonyi Vegyipari Park területén vásárolt telephelyének fejlesztésére. A beruházás célja pelletgyártó üzem létesítése. A támogatás összege 84,5 millió Ft, amely a beruházás közel 50%-át fedezi. A telephelyen használaton kívüli, leromlott állagú épületek teljes felújítása valósult meg a támogatás segítségével. A felújított üzemek átadása 2014. augusztus 31-én, a termelő eszközök beszerzése 2014.10.15-én zárult.

Új modern épületbe költözhetett a sajókazai gézengúz óvoda!

A most záruló beruházás célja volt, a Papszer úton található, súlyosan leromlott állapotú óvodát új helyszínen, új és korszerű épülettel váltsa ki az Önkormányzat. A fejlesztés eredményeképpen 4 csoportszoba alakult ki, amely 90 gyermek ellátását biztosítja. A beruházás költségeinek 11 %-át Sajókaza Község Önkormányzata önerőből finanszírozta, a fennmaradó 120 000 000 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi. A projekt összköltsége: 135 000 000 Ft.

Megkezdődött Tiszajenőn a Szent István Római Katolikus Általános Iskola épületenergetikai felújítása

A tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola 2014. január 15-én pályázatot nyújtott be az „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” című pályázati kiírásra a „Szent István Római Katolikus Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” címmel. A pályázattal kapcsolatban 2014. március 17-én született pozitív támogatói döntés, amely alapján az iskola 100%-os támogatottságú projektet valósíthat meg.

Elkészült a Kisboldogasszony Óvoda új épülete!

A most záruló projekt keretén belül új óvodaépület építése valósult meg a rég épülettel szemben lévő részben beépített telken. A hamarosan véget érő beruházás során az intézmény egy 20 fős csoportszobával bővül, illetve ehhez igazodó eszközbeszerzésre is sor kerül. A költségek 5 %-át az intézményt fenntartó Egri Főegyházmegye önerőből finanszírozta, a fennmaradó 119 338 021 Forintot az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége: 125 618 969 Ft.

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KORSZERŰSÍTÉSE KISTOKAJBAN!

A most megvalósult beruházás célja Kistokaj Községben egészségügyi alapellátást végző intézmények összevonása, a szolgáltatóknak helyet adó épületek energetikai és gépészeti korszerűsítése, akadálymentesítése. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 57 160 479 Ft.

Tarcali Közös Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése

A most záruló beruházás során a Tarcali Közös Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése valósult meg, melynek során megtörtént az épület hőszigetelése, modern kondenzációs gázkazán került beépítésre és korszerű nyílászárókat is kapott az intézmény. A projekt célja, hogy a most felújított épület mind épületfizikai, mind fűtési paraméterei megfeleljenek az előírt szabványoknak. A beruházás 15%-át Tarcal Község Önkormányzata önerőből fizette, a fennmaradó 27 millió forintot az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 31,8 millió forint.

Gyakornoki program zárul Tamás János egyéni vállalkozónál!

A most záruló program keretén belül egy frissen végzett pályakezdő szakmunkást 9 hónapon keresztül mint gyakornokot alkalmazott Tamás János villanyszerelő mester, kinek a munkáját és szakmai fejlődését a vállalkozáson belül kirendelt mentor segítette, illetve támogatta. A program teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 1 988 028 Ft.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search