Archivum (hónap): 2015 április

Mozgás, közösség- és oktatás fejlesztési háttér megteremtése a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában!

A most záruló projekt keretében a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola fejlesztése valósult meg. Célja a modern, befogadó oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, kötelező helyiségek kialakításával, felújításával és eszközök beszerzésével a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése érdekében. A beruházás további célja energiahatékonyság korszerűsítésével C energiaosztály elérése. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, teljes egészében az Észak-Magyarországi Operatív programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 519 961 000 Ft.

Gyakornoki program zárul a Diósgyőri Party-Service Kft-nél!

A most záruló program keretén belül egy frissen végzett pályakezdő szakácsot 9 hónapon keresztül mint gyakornokot alkalmazott a Diósgyőri Party-Service Kft, kinek a munkáját és szakmai fejlődését a vállalkozáson belül kirendelt mentor segítette, illetve támogatta. A program költségeinek 5% – át a kedvezményezett vállalkozás önerőből finanszírozta, a fennmaradó 2,22 millió forintot az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 2,35 millió forint.

Gyakornoki program zárul a mezőkövesdi Rozetta-Coop Kft-nél!

A most záruló program keretén belül egy frissen végzett pályakezdő pék-cukrászt, valamint egy ugyancsak frissen végzett pályakezdő cukrászt 9 hónapon keresztül, mint gyakornokokat alkalmazott a Rozetta-Coop Kft, kiknek a munkáját és szakmai fejlődését a vállalkozáson belül kirendelt mentorok segítették, illetve támogatták. A program teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 4,82 millió forint.

Folytatódik a szennyvízcsatorna-hálózat bővítés kivitelezése Miskolcon

Az Európai Unió támogatásával, megvalósul a „Miskolc város meglévő szennyvízcsatorna hálózatának bővítése és szennyvíz III. tisztítási fokozat létesítése” című, KEOP-1.2.0/B/10-2010-0062 azonosítószámú projekt. A megvalósítási munkák nettó összköltsége a csatornahálózat esetében 1 394 193 500 Ft. Ezen kívül a szennyvíztisztító telep bővítésének a költsége, 1 999 762 067 Ft.

Esélyegyenlőségi alapú fejlesztések támogatása az Adácsi Szent Jakab Katolikus Iskolában!

A hamarosan záruló projekt legfontosabb célkitűzése volt, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók lemorzsolódási aránya csökkenjen, iskolai eredményességük javuljon, és minél többen tanuljanak tovább érettségit adó középfokú oktatási intézményben. A beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 18,37 millió forint.

Napelemes rendszerek kiépítése a Tarcali Önkormányzat épületein!

A hamarosan megkezdődő beruházás keretében napelemes rendszerek lesznek telepítve, a település tulajdonában álló 6 darab épületen, melynek köszönhetően csökkenni fognak a helyi Önkormányzat működési és fenntartási költségei. A beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége 37,32 millió forint.

Középfokú iskolai sikeresség elősegítése program zárul a Bőcsi Általános Iskolában!

A hamarosan záruló projekt célja hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknál a közoktatás esélyteremtő szerepének megerősítése és az integrációt támogató módszertan alkalmazása, mellyel a programokba bevont tanulók teljesítménye mérhetően javuló tendenciát mutat, valamint hozzájárul a középfokú végzettség megszerzéséhez és segíti őket a felsőfokú oktatásban való részvételhez. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatása fedezi, a projekt összköltsége 49,50 millió forint.

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Ónodon

Befejeződött az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Ónodon” című beruházás, mely keretében Ónod Község Önkormányzatának egészségügyi rendszerének megújulását mintegy 60 millió forintos pályázat tette lehetővé.

A 100%-os támogatás intenzitásból megvalósuló projekt korszerű környezetben teszi lehetővé a fogorvosi, gyerek orvosi és védőnői szolgálat működését a település lakosságának nagy megelégedettségére.

Középfokú iskolai sikeresség elősegítése a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Iskolában!

A most záruló projekt célja hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknál a közoktatás esélyteremtő szerepének megerősítése és az integrációt támogató módszertan alkalmazása, mellyel a programokba bevont tanulók teljesítménye mérhetően javuló tendenciát mutat, valamint hozzájárul a középfokú végzettség megszerzéséhez és segíti őket a felsőfokú oktatásban való részvételhez. A programok teljes költségét az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 50,00 millió forint.

Helyreállt a Görögszőlő utca forgalma Miskolcon

Betemették a gödröket és új aszfaltréteg került a Görögszőlő utca egyes részeire, így mostantól újra járható kerékpárral és autóval a Szerdahelyi, Daru és Nemzetőr utcát érintő szakasz.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search