Archivum (hónap): 2021 november

Megvalósult a kutatásfejlesztési projekt a NORD-STARKE Holding Kft-nél

A NORD-STARKE Holding Kft. pályázatot nyújtott be a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívásra, melynek keretében 999,51 millió Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.  A „Minőségorientált komplex ipari termelési rendszer és modell kifejlesztése, új módosított keményítő kialakítása, illetve új rostalapú feldolgozott termék hasznosításának kutatása” című, GINOP-2.1.1-15-2016-00855 azonosítószámú projekt keretében, kialakításra kerül egy teljesen új minőségközpontú termelési modellrendszer, valamint kidolgozásra kerül egyrészt egy új, fizikai-kémiai (technológiai) tulajdonságában módosított keményítőalapú termék, valamint egy új típusú tovább feldolgozott takarmány vagy humán felhasználásra szánt tápanyag kiegészítő, adalékanyag is. 

Zárásához közeledik az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola sport és oktatási célú fejlesztése

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola sport és oktatási célú fejlesztésével a modern oktatási környezet és a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése valósult meg, tornaterem építésével, kötelező helyiségek kialakításával, eszközök beszerzésével. Az intézmény működési helyszínének problémái, amelyek a projekt-tervet generálták: A mindennapos testnevelés megszervezéséhez az Iskola nem rendelkezett megfelelő infrastruktúrával és kiszolgáló helyiségekkel, előírt számú szaktanteremmel. A melegítőkonyha eszközállománya hiányos volt, a régi technológiával készült aszfalt borítású sportudvar, a mai kor követelményeinek már nem felelt meg. Az oktatási eszközpark szintén frissítésre, korszerűsítésre szorult.

Tarnaleleszi Római Katolikus Templom felújítása

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a rendezett települések kialakítását, a hagyomány és értékmegőrzést, teremtést, az állag és érték megóvást. Nagy problémát jelent a templomok egyre romló állaga, a rossz szigetelések miatti beázások, a nem megfelelő csapadékvíz elvezetés és a megoldatlan templomfűtés. A most megvalósult projekt célja Tarnalelesz Község római katolikus helyi védettség alatt álló templomának belső felújítása.

A beruházás fő eleme a templom belső terének felújítása, mely a következő tevékenységeket tartalmazza:

  • Belső oldalfalvakolatok leverését 1,80 m magasságig,
  • ezt követően szellőző vakolat készítését, páraáteresztő festéssel kiegészítve,
  • a főhajó alsó szintjén lévő hidegburkolatra, új kerámia padlóburkolás készül,
  • az új hidegburkolatok lábazatburkolatának elkészítése,
  • padok kiszerelése, visszaépítése.

Pályázat adatai:

 Kedvezményezett: Tarnaleleszi Római Katolikus Egyházközség

Projekt címe: Tarnaleleszi Római Katolikus templom belső felújítása

Támogatás összege: 5,68 millió forint

Támogatás intenzitása: 95%

Bükkszenterzsébeti Római Katolikus Templom felújítása

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a rendezett települések kialakítását, a hagyomány és értékmegőrzést, teremtést, az állag és érték megóvást. Nagy problémát jelent a templomok egyre romló állaga, a rossz szigetelések miatti beázások, a nem megfelelő csapadékvíz elvezetés és a megoldatlan templomfűtés. A most megvalósult projekt célja Bükkszenterzsébet Község műemléki védettség alatt álló Római Katolikus Templomának belső felújítása. A most felújított templom a XVIII. században épült, parkosított zárt ingatlanon helyezkedik el. A templom falai a talajból feljövő nedvesség hatására vizesedtek, a vakolat levált. 2014 évben talajnedvesség elleni szigetelés készült, a belső gipszkarton borítások lebontásra kerültek, a falazat helyreállítására azonban nem került sor. A most megvalósult beruházás keretén belül a templom belső falfelületeinek vakolása valósult meg modern páraáteresztő vakolat alkalmazásával.

Pályázat adatai:

 Kedvezményezett: Bükkszenterzsébeti Római Katolikus Egyházközség

Projekt címe: Római Katolikus templom felújítása Bükkszenterzsébeten

Támogatás összege: 5,87 millió forint

Támogatás intenzitása: 95%

Minőségi oktatás feltételeinek megteremtése a hangonyi Szent Anna Katolikus Általános Iskolában!

A most záruló beruházás célja a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése volt a hangonyi Szent Anna Katolikus Általános Iskolában. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 217,72 millió forint.

Az Egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda energetikai fejlesztése!

A most záruló projekt során az Egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének energetikai felújítása valósult meg. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 92,19 millió forint.

Elkészült a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése Balatonvilágoson

Balatonvilágos község 2017 augusztusában nyújtott be pályázatot a csapadékvízelvezetés megoldására. A pályázatban eredetileg a Rákóczi utca, a Zrínyi utca és Siófokról Balatonvilágos felé lejtő Baross Gábor utca szerepelt. Ezen utcákban térkővel burkolt felszíni folyókák, mélyebb árkok és földalatti gyűjtőárkok szerepelnek.

A miskolci Macroklinika fejlesztése!

A most induló fejlesztés keretén belül szemészeti és sebészeti műtő kialakítása, eszközbeszerzés és személyi képzések valósulnak meg. A beruházás 30%-át a vállalkozás saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 120,31 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, feltételesen vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 171,87 millió forint.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search