Archivum (hónap): 2021 november

Megvalósult a kutatásfejlesztési projekt a NORD-STARKE Holding Kft-nél

A NORD-STARKE Holding Kft. pályázatot nyújtott be a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívásra, melynek keretében 999,51 millió Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.  A „Minőségorientált komplex ipari termelési rendszer és modell kifejlesztése, új módosított keményítő kialakítása, illetve új rostalapú feldolgozott termék hasznosításának kutatása” című, GINOP-2.1.1-15-2016-00855 azonosítószámú projekt keretében, kialakításra kerül egy teljesen új minőségközpontú termelési modellrendszer, valamint kidolgozásra kerül egyrészt egy új, fizikai-kémiai (technológiai) tulajdonságában módosított keményítőalapú termék, valamint egy új típusú tovább feldolgozott takarmány vagy humán felhasználásra szánt tápanyag kiegészítő, adalékanyag is. 

Tarnaleleszi Római Katolikus Templom felújítása

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a rendezett települések kialakítását, a hagyomány és értékmegőrzést, teremtést, az állag és érték megóvást. Nagy problémát jelent a templomok egyre romló állaga, a rossz szigetelések miatti beázások, a nem megfelelő csapadékvíz elvezetés és a megoldatlan templomfűtés. A most megvalósult projekt célja Tarnalelesz Község római katolikus helyi védettség alatt álló templomának belső felújítása.

A beruházás fő eleme a templom belső terének felújítása, mely a következő tevékenységeket tartalmazza:

  • Belső oldalfalvakolatok leverését 1,80 m magasságig,
  • ezt követően szellőző vakolat készítését, páraáteresztő festéssel kiegészítve,
  • a főhajó alsó szintjén lévő hidegburkolatra, új kerámia padlóburkolás készül,
  • az új hidegburkolatok lábazatburkolatának elkészítése,
  • padok kiszerelése, visszaépítése.

Pályázat adatai:

 Kedvezményezett: Tarnaleleszi Római Katolikus Egyházközség

Projekt címe: Tarnaleleszi Római Katolikus templom belső felújítása

Támogatás összege: 5,68 millió forint

Támogatás intenzitása: 95%

Bükkszenterzsébeti Római Katolikus Templom felújítása

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a rendezett települések kialakítását, a hagyomány és értékmegőrzést, teremtést, az állag és érték megóvást. Nagy problémát jelent a templomok egyre romló állaga, a rossz szigetelések miatti beázások, a nem megfelelő csapadékvíz elvezetés és a megoldatlan templomfűtés. A most megvalósult projekt célja Bükkszenterzsébet Község műemléki védettség alatt álló Római Katolikus Templomának belső felújítása. A most felújított templom a XVIII. században épült, parkosított zárt ingatlanon helyezkedik el. A templom falai a talajból feljövő nedvesség hatására vizesedtek, a vakolat levált. 2014 évben talajnedvesség elleni szigetelés készült, a belső gipszkarton borítások lebontásra kerültek, a falazat helyreállítására azonban nem került sor. A most megvalósult beruházás keretén belül a templom belső falfelületeinek vakolása valósult meg modern páraáteresztő vakolat alkalmazásával.

Pályázat adatai:

 Kedvezményezett: Bükkszenterzsébeti Római Katolikus Egyházközség

Projekt címe: Római Katolikus templom felújítása Bükkszenterzsébeten

Támogatás összege: 5,87 millió forint

Támogatás intenzitása: 95%

Minőségi oktatás feltételeinek megteremtése a hangonyi Szent Anna Katolikus Általános Iskolában!

A most záruló beruházás célja a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése volt a hangonyi Szent Anna Katolikus Általános Iskolában. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 217,72 millió forint.

Az Egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda energetikai fejlesztése!

A most záruló projekt során az Egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének energetikai felújítása valósult meg. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 92,19 millió forint.

Elkészült a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése Balatonvilágoson

Balatonvilágos község 2017 augusztusában nyújtott be pályázatot a csapadékvízelvezetés megoldására. A pályázatban eredetileg a Rákóczi utca, a Zrínyi utca és Siófokról Balatonvilágos felé lejtő Baross Gábor utca szerepelt. Ezen utcákban térkővel burkolt felszíni folyókák, mélyebb árkok és földalatti gyűjtőárkok szerepelnek.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search