Archivum (hónap): 2023 december

Elkészült a kerékpárút Bogács – Szomolya települések között

Szomolya Község Önkormányzata „Bogács, Szomolya és Eger települések között megvalósuló kerékpárosbarát fejlesztés” címen támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-3.1.1-16 számú, Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú pályázati felhívásra, mely TOP-3.1.1-16-BO1-2017-00010 azonosítószámon támogatásban részesült. A projekt fő célja a kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése a Bogács–Szomolya–Eger településeket összekötő kerékpáros útvonal megépítésével. A Bogács–Szomolya–Eger között megvalósuló kerékpárút kiépítésére született fejlesztési tervet a tervezett kerékpárút vonalon fekvő Bogács és Szomolya községek konzorciuma készíttette el. A kerékpárút Bogácsról indul és Szomolyáig tart. A kerékpárút csatlakozik a Bogács–Tibolddaróc–Tard útvonalon megvalósuló Bogácsot Tibolddaróccal összekötő egybefüggő kerékpárúthoz.

Miskolc – Bogács turisztikai kerékpárút kialakítása Miskolc – Harsány szakaszon

Megvalósul a „Miskolc – Bogács turisztikai kerékpárút kialakítása Miskolc – Harsány szakaszon” című, TOP- 1.2.1- 16-BO1-2017-00010 projekt. A beruházásra elnyert támogatás összege mintegy 583,34 millió forint, mely a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg. A támogatás alapja az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában létrehozott „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés címmel” megjelent pályázat. A kerékpárút új fejlesztésként jött létre, érinti a Bükk Hegység területét, Harsány, Kisgyőr és Miskolctapolca gyönyörű természeti környezetét. A kerékpárút árnyas erdőkben, hatalmas réteken, legelőkön, patakok mentén halad településről településre.

Hamarosan véget ér Szomolya, Ároktő, Sajóhídvég, Vatta, Tiszavalk Települések energetikai fejlesztése!

A hamarosan záruló projekt célja Szomolya, Ároktő, Sajóhídvég, Vatta, Tiszavalk települések önkormányzatai által üzemeltetett épületek energetikai korszerűsítése, fejlesztése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 257,99 millió forint.

A miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda energetikai felújítása!

A most záruló projekt célja a Miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének energetikai felújítása volt. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 97,732 millió forint.

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Halmajon!

A most záruló projekt során összesen 1746 folyóméter csapadékcsatorna és a hozzá tartozó közművek építése valósult meg. A beruházást teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 120 millió forint.

“NICHOLAS BROTHERS” KFT. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése!

A napokban záruló fejlesztés segítségével a vállalkozás sárospataki telephelyén 2 épület infrastrukturális fejlesztése, eszközbeszerzés valósult meg 1 személy képzésével. A beruházás 30%-át a „NICHOLAS BROTHERS Kft. saját erőből finanszírozza, a fennmaradó 69,25 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, feltételesen vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 98,92 millió forint.

A káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola sport- és oktatási célú fejlesztése!

A napokban záruló beruházás során a Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola sport és oktatási célú fejlesztése valósult meg új tornaterem építésével. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 478,5 millió forint.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Ároktő, Sajópetri, Tard és Tiboldaróc Településeken

A hamarosan záruló projekt célja Ároktő, Sajópetri, Tard és Tibolddaróc települések önkormányzatai által üzemeltetett épületek energetikai korszerűsítése, fejlesztése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 138,72 millió forint.

A Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola sport és oktatási célú fejlesztése Tiszakesziben!

A napokban záruló beruházás keretén belül új építésű tornateremmel, természettudományi szaktanteremmel bővült az iskola, valamint oktatási eszközök is beszerzésre kerültek. A beruházást teljes egészében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 500 millió forint.

Megvalósult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény épületeinek infrastrukturális fejlesztése

A Mezőkövesdi, Sárospataki és Kazincbarcikai Tankerületi Központok fenntartásában működő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) 7 telephelyén valósult meg a szakmai munkát támogató infrastruktúra fejlesztés. A projektet az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program 500 millió Ft-tal támogatta, amelyhez a három Tankerület összesen további 71 millió Ft hazai forrásból származó többlettámogatásban részesült.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search