Útfelújítás és járdaépítés Szuhakállón!

A most záruló több elemből álló beruházás célja Szuhakálló Község központi elhelyezkedésű önkormányzati tulajdonú utcáinak fejlesztése. A projekt költségeinek 5%-át Szuhakálló Község Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 45 319 700 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezi. A projekt összköltsége: 47 705 040 Ft.

A most záruló beruházás célja a közösségi közlekedés, valamint a közbiztonság fejlesztése Szuhakálló Községben melynek keretében az alábbi feladatok lettek elvégezve:

 A település központjában elhelyezkedő Állomás és Vörösmarty utcák burkolata került felújítása oly módon, hogy az így elkészült aszfaltburkolat a település leghosszabb utcájában 150-200 embernek biztosítja a megfelelő közlekedést lakóházához. Az útburkolat kátyúzásán kívül az árkok tisztításával, szükséges helyeken javításával, a vízelvezetés is meg lett oldva.

A község főutcájának nyugati oldalán megépített járda segítségével a gyalogosan közlekedők biztonságosan közelíthetik meg az itt található közintézményeket, a járdával együtt megépült vízelvezető rendszer a kulturált biztonságos közlekedés megteremtésén kívül szintén az itt élők életkörülményeit javítja.

A Bajcsy Zsilinszky úton tervezett, járdától az iskoláig átvezető gyalogátkelőhely megvilágítása a Bajcsy Zsilinszky út és az Iskola út kereszteződésében lévő hálózati oszlopon a meglévő lámpakar mellé szerelt és attól derékszögben elforgatott 2,5 méter kinyúlású lámpatest kiépítésével jelentősen javult, így téve biztonságosabbá a közlekedést.

 A megvalósított beruházások eredményeképpen megoldódott a közintézmények akadálymentes biztonságos megközelítése, a közúti forgalom minősége és ezzel együtt a településkép is jelentősen javult.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search