„Végvár Invest Kft. telephelyfejlesztése”

A projekt célja a társaság tevékenységének bővítéséhez szükséges korszerű körülmények megteremtése volt. Modern műhelycsarnok, irodai és szociális blokkok kialakításával és eszközbeszerzéssel. A beruházás költségeinek 50%-át a Végvár Invest Kft. önerőből finanszírozta, a fennmaradó 127 667 357 Forintot az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjából nyert Európai Uniós támogatás fedezte. A projekt összköltsége: 255 334 714 Ft.

A Végvár Invest Kft. 2003. szeptemberében alakult, mint ingatlan beruházó cég, majd 2007-től áttért az alvállalkozókkal végzett generál kivitelezésre. Versenyképességét az építőiparban tevékenység bővítéssel tudja megtartani, ami folyamatos létszámbővítéssel valósul meg. Villamos kivitelezési, kőműves és festő munkálatokat már saját kivitelezésben végez. A társaság új fejlesztendő tevékenységekként a lakatos ipari munkák, az acél szerkezet gyártás és szerelés tevékenységeket célozta meg. A telephelyfejlesztéssel ehhez teremtette meg a szükséges infrastrukturális feltételeket.

 A beruházás az 1960-as években épült, egyszintes, lapostetős vasbeton vázas épület korszerű műhelycsarnokká alakításával valósult meg. Csarnoknak telekalakítások következtében nem volt víz, szennyvíz és gázszolgáltatása sem. Az elérhető elektromos áram mennyisége pedig nem volt képes kiszolgálni az épület szükségleteit. A közművek hiánya miatt az épület korábbi műhely funkcióját nem tudta betölteni, termelő tevékenység nem folyt a területen.

A kihasználatlan és leromlott állapotú épület, átfogó felújítás hiányában, hamarosan bontásra lett volna ítélve egy újabb kihasználatlan területet hagyva maga után egy értékes jól megközelíthető ipari park területén.

 A fejlesztés során a meglévő vasbeton szerkezet sátortetőt, szigetelt szendvicspanel burkolatot és a mai szabványoknak megfelelő nyílászárókat kapott. A csarnok újra közművesítése és elektromos csatlakozásának bővítése megtörtént. Az elavult elektromos hálózat cseréjén kívül a gazdasági szempontokat és a környezetvédelmet szem előtt tartva a nap energiáját hasznosító 50 kW teljesítményű napelemes rendszer készült, mely az épület elektromos áram szükségletének közel egészét biztosítani tudja. Kiépítésre került a ma már szinte nélkülözhetetlen informatikai hálózat, valamint biztonságtechnikai rendszer is. A korszerűsítésnek köszönhetően az épület újra egész évben alkalmas termelőtevékenység végzésére az időjárási viszonyoktól függetlenül.

 Az építési munkálatok 2012 márciusában kezdődtek, a projekt befejezésének végső határideje 2013.12.31.

Powered by WordPress | Designed by: Email Search